Barça

Busquets firma el nou contracte que el lliga al Barça fins al 2015, més un any opcional

Sergio Busquets ha firmat aquest migdia el seu nou contracte amb el Barça, que el lliga amb el club fins al 2015, més un any opcional, depenent dels partits que jugui l'última temporada. Busquets i el president de l'entitat, Sandro Rosell, han firmat els documents, que, entre altres coses, estipulen una clàusula de rescissió nova que de 80 milions d'euros puja fins a 150. El migcampista, de 22 anys, va arribar al primer equip la temporada 2008-2009 i, des de llavors fins ara, la seva participació s'ha fet imprescindible, tant al Barça com a la selecció espanyola de futbol.

Actualitzat
El dia ha estat molt enfeinat per a Busquets. A primera hora del matí ha acudit a les oficines del club i ha signat fins al 2015, amb una opció per un any més i una clàusula de rescissió de 150 milions d'euros. Això suposava el final d'una negociació que s'havia prolongat durant les últimes setmanes.

Després de l'entrenament, en el qual ha estat ovacionat pels seus companys per la renovació, Busquets ha estat l'invitat a la sala de premsa, on ha dit que encara li queda molt temps per convertir-se en un referent de l'equip, tal com va insinuar el seu entrenador, Pep Guardiola.

"Encara em queda molt temps per agafar el relleu de Xavi o de Puyol. No cal que l'agafi ara mateix, perquè ells encara tenen molt per jugar", ha insistit Busquets. La seva renovació suposa "moltíssim" per a un jugador format a les categories inferiors del Barça. "És un somni continuar la meva carrera aquí, sóc molt jove i tinc moltes coses a aprendre. Seguiré treballant i tant de bo els anys vinents siguin igual que aquests, amb alegries i títols", ha insistit.

Mirant cap enrere, Busquets ha admès que tot ha anat molt de pressa, després de debutar fa dos anys i mig de la mà de Guardiola i passar de la Tercera a la Primera Divisió.
"Cal agafar les coses com vénen. Tot ha anat molt ràpid, són molts títols, he jugat molts minuts al millor equip del món i sóc a casa. Tant de bo les coses segueixin anant tan bé com fins ara", ha insistit.

Busquets ha comentat que, malgrat que les negociacions s'han dilatat en el temps, no s'ha vist jugant en un altre equip. "Mai no m'ho he plantejat, perquè totes les negociacions tenen el seu camí", ha dit el migcampista, que considera que la seva continuïtat al Barça és "la culminació d'una trajectòria", malgrat la seva curta edat. Ha admès que "ni sent molt generós" s'hauria imaginat una trajectòria com la que ha signat amb el Barça de Guardiola i no vol plantejar-se el seu futur quan acabi aquest contracte. "Tindré 27 anys. Espero renovar abans, però no es pot pensar en un futur tan llunyà", ha indicat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut