Motor

Buemi es proclama campió de Fórmula E gràcies a una volta ràpida en l'última cursa a Londres

El suís i Di Grassi sortien empatats a punts i s'han dedicat a lluitar pels dos punts amb què es privilegia l'autor de la millor volta en cada cursa

Actualitzat

Sébastien Buemi s'ha proclamat campió de la Fórmula E aquest diumenge després d'acabar quinzè i aconseguir la volta ràpida en l'última cursa, la segona de les sèries de Londres. La prova se l'ha adjudicat el seu company a Renault, Nicolas Prost, que així ha signat un doblet en aquesta cita. Daniel Abt, segon, i Jean-Éric Vergne, tercer, l'han acompanyat al podi.

Lucas di Grassi i Buemi afrontaven la cursa final empatats a 153 punts, atès que el suís havia aconseguit els tres punts que s'atorguen a l'autor de la "pole". El brasiler havia acabat dissabte amb tres punts de marge.

En l'inici, tots dos pilots s'han tocat, la qual cosa ha fet pujar la tensió competitiva. Buemi ha acabat en la quinzena plaça, just al darrere de Di Grassi, catorzè, però la lluita ha consistit principalment a aconseguir la volta ràpida, que atorga dos punts. En sumar-los, Buemi s'ha proclamat campió automàticament.

Buemi, que va córrer en Fórmula 1 entre el 2009 i el 2011 amb l'equip Toro Rosso, es converteix en el segon campió del mundial de monoplaces elèctrics i succeeix en l'historial el brasiler Nelson Piquet Jr.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut