Koepka, alçant el trofeu davant el panell de resultats (EFE)
Golf

Brooks Koepka s'emporta l'Open dels Estats Units i iguala el rècord de la prova

El golfista nord-americà s'adjudica el seu primer "major" després de completar el campionat amb 16 cops sota el par

Actualitzat

Brooks Koepka és el nou guanyador de l'Open dels Estats Units de golf, amb exhibició inclosa. El nord-americà ha acabat el campionat amb 272 cops (16 sota el par), i iguala el rècord que va establir a la prova Rory McIllroy l'any 2011.

Koepka, que suma el seu primer títol "major", ha fet un recorregut final de 67 cops (5 sota el par) gràcies a tres "birdies" consecutius en els forats 14, 15 i 16, que l'han acabat impulsat cap al títol.

Darrere ell han acabat Brian Harman, també dels Estats Units, i el japonès Hideki Matsayuma, amb 276 cops cadascun. Els grans noms del golf mundial, en canvi, han fallat a Erin Hills, a Wisconsin. Sergio García ha estat el 21è mentre Dustin Johnson, campió l'any passat, no va passar el tall de la segona jornada, i McIllroy també es va quedar sense opcions a les primeres de canvi.

No es pot dir que Koepka, de 27 anys i 22è fins ara en el rànquing de la PGA, sigui un desconegut. Escollit "rookie" de l'any al 2014, ja va fer bones classificacions a l'Open dels Estats Units dels 2015 (4t) i al Campionat de la PGA del 2015 (5è) i del 2016 (4t). Això sí, el seu triomf continua la tradició dels últims tornejos importants, que han anat a parar a jugadors buscant la seva estrena en un "major".

Anar al contingut