Flavio Briatore, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Motor

Flavio Briatore és condemnat a un any i mig de presó per evasió d'impostos

El tribunal d'Apel·lació de Gènova ha condemnat Flavio Briatore a 18 mesos de presó per frau fiscal. L'evasió d'impostos està vinculada al Force Blue, el seu iot privat

Jesús Malagón LázaroActualitzat

Flavio Briatore ha estat condemnat pel Tribunal d'Apel·lació de Gènova a 18 mesos de presó per frau fiscal. L'evasió d'impostos està vinculada al Force Blue, el seu iot privat. L'ex-director esportiu de l'equip Renault de Fórmula 1 ja va ser declarat culpable d'aquest delicte l'any 2015. Llavors, la condemna era més gran: 1 any i 11 mesos, sentència que ha estat reduïda. Cap de les parts implicades en el cas han quedat satisfetes.

Segons la Gazzeta dello Sport, la Fiscalia demanava 4 anys de presó per a Briatore. El frau fiscal ve donat per algunes factures falses que justificaven pagaments inexistents relacionats amb l'amarratge i el combustible. El delicte es va produir entre el juliol del 2006 i el maig del 2010 i la quantitats defraudades son: 3,6 milions d'euros en impostos i 800.000 en combustible.

Malgrat que la condemna és ferma, la defensa de l'italià ha avançat que pensen apel·lar la sentència argumentant que "el vaixell no pertany a Briatore, sinó que el llogava a una empresa amb seu a les illes Verges. Estem convençuts de la innocència del senyor Briatore", recalca la defensa de l'italià.

 

 

 

 

 

Anar al contingut