Fórmula 1

Briatore diu que Ferrari "hauria de concentrar-se ja en el cotxe del 2012"

L'italià Flavio Briatore, director de l'equip Renault quan Fernando Alonso va guanyar els seus dos títols, considera que Ferrari, l'equip actual del pilot asturià, "hauria de concentrar-se en el Mundial del 2012", donada la distància que separa aquest any el seu cotxe dels Red Bull. El mig segon per volta que va separar a Austràlia el Red Bull de l'alemany Sebastian Vettel del Ferrari d'Alonso "és una eternitat", segons Briatore, en l'opinió de la qual serà molt difícil contrarestar aquest avantatge perquè Red Bull encara millorarà més al llarg de la temporada.
"Pot sonar absurd, però crec que Ferrari hauria de concentrar-se ja en el cotxe del 2012. Per descomptat, l'equip té tota l'enginyeria i els recursos necessaris, però la diferència de mig segon amb Red Bull és una eternitat", ha declarat Briatore al diari finlandès Turun Sanomat.

Fernando Alonso, que va acabar quart en el primer Gran Premi de la temporada, a Austràlia, ha afirmat, en canvi, que "no hi ha res per preocupar-se" perquè, si bé a la qualificació va estar "lluny de Vettel i de Hamilton, a la cursa la situació va millorar".

L'excampió mundial Niki Lauda ha dit que el Gran Premi d'Austràlia va marcar un inici de temporada difícil per a Ferrari i Fernando Alonso, ja que el seu cotxe va resultar més lent que els seus competidors directes, Red Bull i McLaren, pel que haurien de millorar abans d'arribar a Europa. Les pròximes tres curses (Malàisia, Xina i Turquia) "seran clau i l'escuderia italiana haurà de trobar la fórmula per millorar abans d'iniciar el trajecte europeu" al circuit de Montmeló (Barcelona) el 22 de maig, ha dit Lauda.