Bradley Wiggins en una imatge d'arxiu
Ciclisme

Bradley Wiggins, acusat de dopar-se per guanyar el Tour del 2012

Segons un informe del Parlament britànic, l'exciclista de l'equip Sky hauria consumit substàncies dopants fora de l'ús terapèutic abans de guanyar el Tour del 2012

Actualitzat

Una comissió parlamentària britànica ha arribat a la conclusió que Bradley Wiggins es va dopar durant la preparació del Tour de França del 2012, que posteriorment va guanyar. L'informe final és clar al respecte, tot i que el ciclista anglès, distingit temps després com a Sir, ha sortit a rebatre les acusacions.

"Per les evidències que hem rebut, creiem que Wiggins i possiblement altres corredors es van preparar amb un corticosteroide --triamcinolona-- de cara al Tour de França. L'ús no era terapèutic, sinó per aconseguir una millora del rendiment en la cursa", indica l'informe, segons apunta "The Guardian". L'informe també suggereix que Wiggins hauria incomplert el Codi Antidopatge a la Dauphiné Libéré del 2011.  

Wiggins no ha trigat gaire a negar les acusacions a les xarxes socials. "És trist que les persones puguin ser acusades de coses que no han fet i que això ja es consideri un fet. Nego taxativament el fet que cap droga s'hagi utilitzat fora de la necessitat mèdica. Espero tenir l'ocasió de donar la meva versió en els pròxims dies", ha indicat l'excorredor de l'equip Sky, que també ha de respondre pel positiu que va donar Chris Froome en la passada edició de la Vuelta.  

 

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut