Brad Binder
Brad Binder, emocionat abans de pujar al podi com a campió del món
Motor

Brad Binder esgarrapa un segon lloc que li dóna el títol de Moto3 a Motorland

Jorge Navarro ha guanyat la cursa i Enea Bastianini, en ser tercer, no ha pogut evitar que el sud-africà guanyés el campionat

Actualitzat

La categoria de Moto3 del Mundial de motociclisme ja té campió, quan encara queden quatre curses per acabar la temporada. La gesta, inèdita fins ara, és de Brad Binder, que ha fet una cursa intel·ligent, però que també ha sabut ser valent en les dues últimes voltes, quan els seus dos màxims rivals, Enea Bastianini i Jorge Navarro, s'han negat a perdre les esperances i han lluitat fins al final per deixar enrere el sud-africà.

Després d'una sortida neta en les primeres posicions, i d'un parell de cops en la part del darrere que han deixat fora de combat pilots com María Herrera, la cursa s'ha dividit ràpidament en dos grups. Al capdavant s'han situat onze pilots, entre el quals hi ha havia Joan Mir i Arón Canet, en una fase d'alta competitivitat en la qual qualsevol moto podia guanyar o perdre sis llocs en un sol revolt.

Binder, però, ha decidit no assumir riscos i en l'últim terç de la prova s'ha situat primer i ha començat a estirar fins que el grup s'ha trencat i només l'han pogut seguir Bastianini, Navarro i Fabio di Giannantonio. La rivalitat ha donat moments espectaculars a partir de l'antepenúltima volta. Bastianini ha fet un avançament molt agressiu que ha obligat Binder a obrir-se i a baixar fins al quart lloc, amb la qual cosa se li feia impossible el campionat. El pilot d'Honda ha vist aleshores que era el moment de ser prudent i utilitzar el cap, i ha esperat fins a la gran recta de Motorland en l'últim gir per recuperar el lideratge.

Bastianini i Navarro no han renunciat a atacar, i han acabat lluitant entre ells en l'últim revolt, que ha deixat l'italià tercer i l'espanyol primer en un últim esforç que ha situat Binder al bell mig de tots dos. Era el mínim que li calia per assegurar-se el títol, el primer de la seva carrera, als 21 anys. Estableix, a més, un rècord a Moto3; l'únic pilot que ha guanyat un campionat a quatre curses del final ha estat Valentino Rossi en la categoria de MotoGP.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut