Valtteri Bottas
Valtteri Bottas, entusiasmat amb la primera victòria a la Fórmula 1 (Reuters)
Motor

Bottas deixa enrere Vettel i Räikkönen i s'adjudica la primera victòria en Fórmula 1 al GP de Rússia

Una excel·lent sortida del finlandès ha sorprès els dos Ferraris, que l'han acompanyat al podi final, del qual Hamilton ha tornat a quedar fora; Sainz ha estat desè i Alonso ha plegat en la volta de formació

Actualitzat

Una sortida excel·lent en el Gran Premi de Rússia li ha donat a Valtteri Bottas la primera victòria en el mundial de Fórmula 1 i ha trencat les expectatives de veure si, finalment, els Ferraris podien dominar el Mercedes un cap de setmana sencer. El pilot finlandès ha trigat només quatre curses a pujar al capdamunt del podi amb la marca de l'estrella, i comença a discutir seriosament el lideratge de Lewis Hamilton, que a Sotxi només ha pogut ser quart. Sebastian Vettel ha estat segon, i Kimi Räikkönen, tercer.

Bottas ha fet una sortida agressiva i intel·ligent, i ha aconseguit avançar els dos Ferraris, que ocupaven la primera línia, abans del segon revolt. Ja res ha pogut canviar aquest i ordre fins al final. Les estratègies a una aturada dels dos equips han estat efectives, tot i que els pneumàtics de Vettel han arribat més frescos al final i ha pogut pressionar en les dues últimes voltes, a només un segon.

Però si el tetracampió del món tenia cap possibilitat, la intromissió entre els dos cotxes de Felipe Massa, que anava doblat, ha acabat de frustrar un final més emocionant per a la cursa.

El paper de Hamilton ha estat especialment decebedor. No li acaba de prendre la mida al monoplaça d'aquest any, i ha acabat a més de catorze segons.

No obstant això, el més trist de la jornada ha tornat a ser Fernando Alonso. Aquesta vegada, el McLaren li ha fallat al bell mig de la volta de formació, així que l'asturià ni tan sols ha pogut participar en la sortida. En canvi, Carlos Sainz sí ha fet una cursa destacable, i ha quedat desè, quatre posicions més endavant de la que tenia en l'engraellat.

Tot i no haver guanyat, Vettel conserva el lideratge del mundial amb 86 punts, i Hamilton encara és segon, a 13. Tot indica que la lluita d'aquesta temporada pot tornar a ser entre dos pilots, però ara d'equips diferent. Això si Bottas, amb l'actual progressió, ho permet.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut