Valtteri Bottas
Valtteri Bottas ha estat el Mercedes guanyador a Àustria (Reuters)
Motor

Bottas s'adjudica el Gran Premi d'Àustria i Vettel guanya distància en el mundial de Fórmula 1

Hamilton no pot passar del quart lloc i ja el separen vint punts del lideratge; Alonso ha abandonat per un accident i Sainz, per fallida del motor

Actualitzat

Valtteri Bottas ha guanyat el Gran Premi d'Àustria de Fórmula 1, aquest diumenge al circuit Red Bull de Spielberg. El pilot finlandès ha fet bona la "pole position" que va aconseguir deixant enrere els dos grans favorits del campionat, Sebastian Vettel i Lewis Hamilton, i ha rodat en primera posició des del principi fins al final. L'alemany només ha pogut discutir-li el primer lloc en les dues últimes voltes, i potser n'hi ha faltat una per superar-lo.

Vettel ha estat segon, i posa alguns punts més de distància -ara en té vint- amb Hamilton en la classificació. El de Mercedes ha pagat car el mal paper de la classificació, que combinat amb una sanció per haver canviat la caixa de transmissió, l'ha obligat a sortir vuitè, i a patir, tot i la major potència del seu cotxe, per superar els taps que s'ha anat trobant, des de Sergio Pérez en les primeres voltes fins a Kimi Räikkönen, en l'equador de la cursa, i Daniel Ricciardo, en el tram final.

Ricciardo ha resistit heroicament els atacs de l'anglès en les últimes deu voltes i s'ha assegurat el tercer lloc al podi. És el cinquè consecutiu per a l'australià. Hamilton n'ha quedat fora. S'ha hagut de conformar amb un quart lloc que el perjudica de cara al campionat.

Del cinquè al desè lloc, han anat entrant Räikkönen, Romain Grosjean, Pérez, Esteban Ocon, Felipe Massa i Lance Stroll.

Àustria ha deparat un altre dia negre per a Fernando Alonso, i aquesta vegada no ha estat a causa d'un defecte de motor. En el primer revolt després de la sortida, Daniel Kvyatt l'ha atropellat directament, provocant una topada múltiple amb Marx Verstappen, que, com l'espanyol, ha hagut d'abandonar. Kviatt ha estat l'únic del tres que ha pogut seguir, però ha rebut un "drive-through" de sanció, i ha acabat últim.

Pel que fa a Carlos Sainz, també ha tingut un dia desafortunat. El motor del Toro Rosso no ha anat bé en cap moment, i en la volta 46, amb gairebé un terç de la cursa completada, els enginyers li han ordenat que tornés al taller.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut