Espanyol

Borja Iglesias: "No ens posem sostre"

El "Panda" explica, en una entrevista a TV3, les claus de l'Espanyol de Rubi: confiança, ambició i un joc versàtil

Oriol VidalActualitzat

En la vida tot té un ritme. I en la de Borja Iglesias, el ritme el marquen els gols i el tema "Panda", del raper Designer. Era la música que motivava el vestidor del filial del Celta, que es feia dir "Panda Team"..., i que ha acabat donant nom al seu golejador: "Panda", per sempre.

"A la gent li agrada, això del "Panda". Els fa gràcia. Per mi, és fantàstic, perquè és una manera de recordar tot un grup que em va ajudar a donar un pas endavant molt important. Què bonic, oi?".

De moment, set gols i peça clau en l'esquema de Rubi per justificar el fitxatge més car de la història de l'Espanyol, 10 milions d'euros. La direcció esportiva i el tècnic tenien clar que era una aposta guanyadora. Rubi va manifestar, després del partit contra l'Athletic Club, que, per Borja, "fer gols és el més habitual; ho veu normal, ell".

"És bonic que diguin això de tu, i més el teu tècnic... M'ajuda, m'ajuda. Ell em va demanar que gaudís, que fos jo i que a partir d'aquí podria créixer. I que tu arribis i et donin aquest missatge... Crec que més fàcil no t'ho poden fer".

La responsabilitat d'omplir el buit de Gerard Moreno no li ha pesat. El nou 7 periquito afronta tots els reptes amb naturalitat. A aquest Espanyol, que agrada i convenç, no li veu sostre.

"Cap,  jo crec que cap. A dia d'avui, no pensa ningú en posar-se sostre o límits... Tots pensem a anar cap endavant i veure on ens col·loca el temps. Tenim ganes de fer més coses".

Per on passa el "Panda", hi deixa empremta. A Vigo, a Saragossa i, ara, a Barcelona, sempre pròxim a l'aficionat. Memòria d'un que, de petit, va ser caçaautògrafs.

"Intento ser proper. Quan jo ho vivia a l'altre cantó m'agradava la proximitat, que els jugadors tinguessin detalls... L'aficionat de l'Espanyol és una minoria, oi?, però tot es viu amb tanta intensitat i amb tanta estima que tot plegat és molt gran".

Efectiu, ambiciós, generador d'energia positiva i, sempre, des de la més absoluta senzillesa. Borja somriu amb pas ferm.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut