Futbol

Bielsa demana al Lille un espai per penjar-hi 250 frases que resumeixen la seva filosofia com a part de la formació dels seus jugadors

El tècnic argentí ha sorprès el món anunciant el curiós mètode d'entrenament que ha dissenyat per al seu nou equip

Marcelo Bielsa vol penjar 250 frases en una paret del camp d'entrenament del Lille per completar la formació dels seus jugadors (Reuters)

Marcelo Bielsa ha anunciat que ha fet un encàrrec molt especial al Lille, el club al qual s'incorporarà de forma imminent. L'excèntric entrenador argentí vol una paret al centre d'entrenament per poder-hi penjar les 250 frases que considera imprescindibles per treure el màxim rendiment dels seus futbolistes. Es tracta d'un recull de pensaments que barregen la ironia i la seva filosofia particular, entre els quals hi ha perles com: "Qui juga per empatar pensant en no perdre mai no aconseguirà guanyar res".

En una entrevista al diari "Gazzeta dello Sport", Marcelo Bielsa va més enllà de desvelar els curiosos mètodes amb els quals té previst treballar amb el seu nou equip i es declara un seguidor incondicional de Louis Van Gaal: "He estudiat més de 250 partits dels seus equips i, en arribar al 170, ja podia endevinar quins canvis faria. Vaig entendre que havia assimilat el seu pensament."

A més, El Loco també ha explicat que ha dissenyat una bateria de 200 preguntes necessàries per comprendre un jugador i treballar-hi amb el màxim rigor, com ara: "Què en penses sobre la pobresa al món? Què prefereixes fer? Quins són els teus llibres o pel·lícules preferits?"