Bernd Schuster pot tenir les hores comptades a la banqueta del Reial Madrid després de caure a Valladolid (1-0)

Bernd Schuster pot tenir les hores comptades a la banqueta del Reial Madrid. El conjunt blanc ha agreujat encara més la seva crisi de joc i resultats en perdre al camp del Valladolid per 1-0. Cannobbio, al minut 48, ha fet l'únic gol del partit amb un potent xut des de la frontal i es pot convertir en el botxí del tècnic alemany. Asenjo, amb dues bones intervencions, ha evitat l'empat d'un Madrid que s'ha mostrat molt nerviós en tot moment i que ha acabat amb deu per l'expulsió de Heinze.

Els jugadors del Reial Madrid han saltat a la gespa del Nuevo Zorrilla amb una samarreta de suport a Ruud van Nistelrooy, que es perdrà la resta de la temporada per una greu lesió al genoll. Però els madridistes s'han hagut d'oblidar ràpidament de la seva dedicatòria per centrar-se en una tasca més feixuga: sumar una victòria per salvar Bernd Schuster.

Potser per l'obligació de guanyar o per l'intens fred que regnava a l'anomenat estadi de la pulmonia, els blancs han sortit desendollats, i a punt han estat de quedar-se glaçats perquè al minut 12 Marcelo ha evitat sota els pals un cop de cap de García Calvo que entrava a la porteria de Casillas. Després d'aquest primer ensurt, el Madrid ha reaccionat per mitjà d'Higuaín, però el xut de l'argentí l'ha desviat Asenjo amb els peus.

A partir d'aquest moment, el ritme ha baixat de forma considerable i els dos equips s'han alternat en una exhibició d'imprecisions i despropòsits. I a mesura que avançaven els minuts els jugadors madridistes han començat a perdre els nervis. El cas més evident ha estat el de Guti. Incapaç de portar el joc ofensiu del seu equip, ha acabat completament desfermat i ha vist una merescuda targeta groga abans del descans per una entrada tan dura com innecessària al mig del camp.

Cannobbio sentencia Schuster

Després d'una primera part molt ensopida i sense gols, tres minuts després de la represa Cannobbio ha començat a cavar la tomba de Schuster. L'uruguaià ha disparat un autèntic míssil amb la cama esquerra que ha entrat de forma imparable per l'escaire de Casillas. El gol del Valladolid ha encès el llum d'alarma a la llotja del Nuevo Zorrilla, on les cares del president Ramón Calderón i del director esportiu Pedja Mijatovic eren un autèntic poema.

Schuster tampoc ho ha vist gaire clar i ha començat a moure la banqueta amb l'objectiu de trobar la reacció del seu equip. Sneijder i Drenthe han entrat per Van der Vaart i Marcelo, que han tingut una actuació desastrosa. Però ni d'aquesta manera el Madrid ha donat símptomes de poder capgirar el marcador advers. Només Higuaín, amb un cop de cap molt forçat, ho ha intentat sense gaire encert.

En la recta final, el Madrid s'ha abocat a la desesperada per aconseguir l'empat. Asenjo, un porter que el Barça té a l'agenda des de fa uns mesos, ha estat providencial refusant una rematada de Sneijder. Poc després, Drenthe no ha llançat la pilota fora tot i que el porter local estava estès sobre la gespa amb evidents gestos de dolor. Asenjo s'ha pogut recuperar i ha tornat a ser decisiu evitant l'empat de Raúl en un clar mà a mà. I per acabar-ho d'adobar, el Madrid ha acabat amb deu per l'expulsió de Heinze. Sense temps per a res més, el Madrid ha culminat una setmana negra i en les pròximes hores se sabrà quina és la decisió que pren el president Ramón Calderón en relació amb el futur immediat del tècnic alemany.