Benzema durant un entrenament recent (EFE)
Futbol

Benzema declara que la seva implicació en una xarxa de xantatge "és un gran malentès"

El davanter madridista, imputat per presumpta complicitat en una temptativa de xantatge a Mathieu Valbuena, diu que només va intentar ajudar el seu company de la selecció francesa

Actualitzat

Karim Benzema va assegurar a la justícia francesa que la seva presumpta implicació en el xantatge al també internacional francès Mathieu Valbuena va ser "un gran malentès", segons un extrtracte de les seves declaracions judicials que ha filtrat el diari "Le Monde".

El diari francès transcriu una part important de la compareixença del davanter del Reial Madrid al Palau de Justícia de Versalles el passat 5 de novembre, on Benzema va admetre que ni tan sols va veure el vídeo amb el qual li feien xantatge a Valbuena.

"Crec que tot això és un gran malentès. Al principi només volia tenir-lo al dia de la història i ajudar-lo, perquè a mi m'havien fet alguna cosa del mateix estil. És algú que juga amb mi a la selecció francesa. Un amic", va declarar.

Benzema va explicar que es va assabentar de l'existència del vídeo unes tres setmanes abans de parlar-ne amb Valbuena a través d'un amic desconegut del seu amic Karim Zenati, que també està imputat arran del cas.

"Quan vaig començar a dir-li (a Valbuena) que hi havia un vídeo i que podia comptar amb mi per ajudar-lo em va començar a fer tota mena de preguntes. Jo li vaig dir que depenia d'ell, i que coneixia algú que també podia intentar ajudar-lo. Era Zenati."

Benzema també va haver d'explicar a la jutgessa Nathalie Boutard el seu to burleta amb Valbuena en una conversa telefònica posterior amb Zenati. "Potser em passo una mica i faig broma, però només parlo d'ajudar. Potser el to que vaig fer servir no estava bé, perquè (Valbuena) és algú a qui aprecio", va lamentar.

El cas ha agafat grans dimensions a França, on el debat de si Benzema ha de continuar jugant a la selecció ha saltat a l'arena política. El primer ministre Manuel Valls, en al·lusió al madridista, va dir que tot esportista que vesteixi la samarreta de la selecció francesa ha de ser "exemplar", declaració que ha estat contestada per l'expresident de la República Nicolas Sarkozy.

  

Anar al contingut