Ben Simmons
Ben Simmons, amb la gorra del seu nou equip, saluda el comissionat Adam Silver (Reuters)
Bàsquet

Ben Simmons, seleccionat pel Sixers de Filadèlfia, és el nou número u del draft de l'NBA

Brandon Ingram ha estat el segon, triat pel Lakers, i Jaylen Brown anirà als Celtics amb el número tres; Hernangómez, jugador d'Estudiantes, aniria als Nuggets amb el quinze

Actualitzat

Els alers Ben Simmons i Brandon Ingram van complir amb els pronòstics en ser elegits com números u i dos pels Sixers de Filadèlfia i els Lakers de Los Angeles en el draft universitari de l'NBA que es va celebrar dijous al Barclays Center de Brooklyn.

Al costat de Simmons i Ingram, el sorteig va tenir com a protagonistes els jugadors estrangers, que van copar 16 dels 30 llocs de la primera ronda, i entre els quals va estar el pivot d'Estudiantes Juan Hernangómez, triat pels Nuggets de Denver amb el número 15.

Simmons, de 19 anys, format a la Universitat Estatal de Louisiana (LSU), és el tercer jugador australià que surt elegit com a número u del draft i el segon estranger consecutiu després que l'any passat els Timberwolves de Minnesota van seleccionar el dominicà Karl-Anthony Towns. El nou jugador dels Sixers només haurà jugat un any com a universitari i arriba a la lliga professional amb unes mitjanes de 19,2 punts; 11,8 rebots i 4,8 assistències.

Ingram, de 18 anys, en l'única temporada que va jugar amb Duke, va disputar 36 partits amb mitjanes de 17,3 punts; 6,8 rebots i 2,0 assistències. El nou jugador dels Lakers arriba com el reforç en la reconstrucció de l'equip californià, que aquesta setmana també ha presentat Luke Walton com el responsable d'aquest procés.

L'escorta Jaylen Brown, de 19 anys, format a la Universitat de Califòrnia, va ser triat com a número tres pels Celtics de Boston. Brown, que tampoc passarà del primer any universitari, arriba havent disputat 34 partits, en els quals ha fet unes mitjanes de 14,6 punts; 5,4 rebots i 2,0 assistències.

El pivot croat Dragan Bender, de 18 anys, que ha jugat amb el Maccabi Tel Aviv, va ser elegit amb el número quatre per als Suns de Phoenix. Els Timberwolves de Minnesota es van decidir pel base Chris Dunn, de 22 anys, un nou company per a Ricky Rubio, en la mateixa posició. Els Pelicans de Nova Orleans van preferir al veterà Buddy Hield en l'elecció número sis. L'han preferit a Jamal Murray, de 19 anys, format a la Universitat de Kentucky, que va ser el següent seleccionat amb el número set per als Nuggets.

Els Kings de Sacramento van triar l'ala-pivot Marquese Chriss, també de 18 anys. Els Kings després van traspassar els seus drets als Suns pels del grec Georgios Papagiannis, seleccionat amb el número 13, els del 28, Skal Labissiere, i els de Bogdan Bogdanovic (el 27 del 2014).

El novè seleccionat va ser un altre jugador alt, el pivot austríac Jakob Poeltl, de 20 anys, que se'n va anar amb els Raptors de Toronto, després d'haver jugat dues temporades amb la Universitat de Utah. Els Bucks de Milwaukee van completar la llista dels 10 primers equips amb els drets de selecció i el van utilitzar per triar un altre home alt i estranger, en quedar-se Thon Maker, un sudanès amb passaport australià de 19 anys, encara que hi ha sospites que podria ser més gran (22 o 23 anys).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut