Mundial

Bèlgica s'imposa a Anglaterra i acaba primera del grup G (1-0)

Un solitari gol de Januzaj en el minut 50 ha donat el triomf i el liderat de grup als belgues, que aniran per la part del quadre teòricament més complicada

Xavi TorresActualitzat

Finalment, Bèlgica ha guanyat i ha acabat primera del grup G. I això que el partit ha començat sota sospita. Amb Anglaterra i Bèlgica ja classificades, l'al·licient s'ha centrat a saber com acabaria la classificació. El primer lloc donava accés, en principi, al costat del quadre de les eliminatòries més complicat; la segona plaça, per tant, a la banda més senzilla. Guanyar o perdre? Aquesta era la qüestió. Totes dues seleccions, amb sis punts sumats, vuit gols marcats i dos d'encaixats. Igualtat màxima excepte en el capítol del "fair play": els anglesos han començat la jornada líders perquè en els dos partits jugats fins ara havien vist una targeta groga menys que els belgues (dos per tres). I amb aquest escenari, l'Anglaterra de Gareth Southgate ha sortit amb només dos titulars, el porter Pickford i el defensa Stones, mentre que la Bèlgica de Robert Martínez, també amb només dos jugadors habituals, el porter Courtois i el defensa Boyata. El defensa del Barcelona Thomas Vermaelen ha debutat en el Mundial. Ha jugat 73 minuts abans de ser substituït per Kompany.  Això sí, ni Harry Kane ni Eden Hazard. Ni cap de les altres estrelles... Tota una declaració d'intencions?  

La primera part ha començat amb la possessió de la pilota molt repartida i dues aproximacions belgues, un xut de lluny de Tielemans (5'), amb bona parada de Pickford, i una rematada de Batshuayi que ha estat a punt d'entrar a la porteria d'Anglaterra. Cahill ha evitat el gol sota pals. Dels anglesos, poca cosa en atac. El més destacat, una rematada de cap de Loftus-Cheek (34') a la sortida d'un córner. Poc ritme i nul·la pressió. Res més abans del descans.

Tot just començar la segona part (50'), sorpresa: el jugador belga de la Reial Societat Januzaj ha agafat una pilota com a extrem dret, ha marejat el lateral Rose i ha enviat un xut amb l'esquerre a l'escaire de la porteria anglesa. Un golàs extraordinari per avançar Bèlgica i convertir-la en la primera del grup. A Anglaterra el gol de Januzaj no l'ha afectat gaire. Ha pujat uns metres la línia defensiva, ha dominat una mica més la pilota, però no s'ha acostat gaire a la porteria de Courtois. Només una  ocasió molt clara de Rashford (65') que, en l'un contra un amb el porter belga, no l'ha sabut batre, i dues aproximacions més amb xuts de Rashford (80') i Welbeck (82').

Només el temps dirà si haver guanyat o perdut aquest partit i, com a conseqüència, haver quedat primer (Bèlgica) o segon (Anglaterra) d'aquest grup G, serà transcendent per a la sort de totes dues seleccions en el Mundial.

ARXIVAT A:
Mundial Rússia 2018
Anar al contingut