Mundial

Bèlgica derrota Anglaterra (2-0) per aconseguir la seva millor classificació històrica en un Mundial

Meunier i Hazard han sentenciat el partit contra els anglesos que ha donat a Bèlgica una merescuda tercera posició en la Copa del Món

Agustí AlabèsActualitzat

La selecció belga, dirigida pel català Robert Martínez, ha superat la selecció anglesa per 2-0 en el partit pel tercer lloc del Mundial. Meunier i Hazard han fet els gols dels diables vermells, que han penalitzat el poc encert en la rematada dels seus rivals.

Més de 64 mil aficionats han assistit al majestuós estadi Krestovski de Sant Petersburg a un d'aquells partits que cap selecció vol jugar. Habitualment, els perdedors de les semifinals es disputen l'honor i poca cosa més. Bèlgica i Anglaterra han mirat de pair ràpidament l'última derrota i buscar al·licients per competir. Els diables vermells, aconseguir la millor classificació històrica en un Mundial. I la selecció dels "three lions", enllestir amb un triomf una competició que els ha permès tornar a creure en ells mateixos després de molts anys decebedors.

Robert Martínez no ha reservat cap de les seves figures i només ha fet dos canvis respecte l'onze titular que va perdre davant França. Meunier i Tielemans han entrat en el lloc de Dembélé i Fellaini. En canvi, Gareth Southgate ha canviat fins a cinc homes respecte de la semifinal davant Croàcia. Jones, Rose, Dier, Loftus-Cheek i Delph han rellevat titulars habituals com Walker, Young, Henderson, Alli i Lingard.

Ben aviat s'ha avançat Bèlgica en el marcador, en el minut 4. Contracop ràpid per la banda esquerra, teva meva entre Chadli i Lukaku i centrada del carriler del West Brom al punt de penal. Meunier ha estat més ràpid que Rose i ha superat Pickford amb la seva rematada amb la tíbia. El lateral del PSG, que tornava a l'equip després la sanció que el va apartar de la semi contra França, ha marcat el gol més matiner dels belgues en un Mundial.

El pla de joc del balaguerí Robert Martínez era evident: cedir la possessió al rival i mossegar a la contra. En el minut 11, De Bruyne ha exigit el porter Pickford, que ha evitat el segon gol belga. Els anglesos no han perdut la cara al partit i han començat a freqüentar l'àrea dels diables vermells. En poc més de cinc minuts, entre el 14 i el 20, Courtois ha parat un xut de Delph i dos cops de cap de Loftus-Cheek i Maguire. Al domini dels de Southgate els faltava el premi de l'empat. Kane, que apunta a Bota d'Or del Mundial, ha perdonat amb un xut massa creuat en el minut 23.

Després d'un inici vertiginós, el ritme del partit s'ha pausat. El més destacat abans del descans ha estat la lesió muscular de Chadli, que ha cedit el seu lloc al blaugrana Vermaelen.

Southgate ha fet entrar Rashford i Lingard al retorn dels vestidors, però no ha estat capaç de capgirar el guió inicial. Molta possessió, però poc desequilibri en atac. Bèlgica n'ha fet prou amb estar ben ordenada per no patir en el primer tram de la represa.

Anglaterra s'ha negat a baixar els braços i ha posat setge a la porteria de Courtois en els últims 20 minuts. Dier ha fregat l'empat amb una rematada picada per sobre del porter del Chelsea, però Alderweireld ha refusat la pilota sobre la línia de gol per frustar el seu company al Tottenham. La pilota parada, punt fort dels de Southgate en el torneig, tampoc ha funcionat aquesta vegada. En el minut 73, Maguire, de cap, ha rematat desviat a la sortida d'una falta lateral.

Bèlgica ha aprofitat la desesperació dels anglesos per sentenciar el partit. En el minut 80, Pickford ha evitat el segon gol de Meunier després d'una contra de manual, però, dos minuts després, Hazard no ha perdonat. Passada a l'espai de De Bruyne i el capità belga no perdona i anota el seu tercer gol del torneig.

Un català, Robert Martínez, ha estat l'encarregat de dirigir la generació de futbolistes belgues que ha aconseguit superar 32 anys després els Pfaff, Gerets, Vercauteren, Scifo, Ceulemans i companyia. Van acabar quarts al Mundial de Mèxic del 1986. La Bèlgica del 2018 acaba tercera després de sumar 6 victòries en els 7 partits disputats a Rússia.