Barça

Begiristain subratlla que el Barça "necessita" guanyar el Mundial de Clubs

El secretari del Barcelona, Aitor "Txiki" Begiristain, ha reconegut que l'entitat blaugrana necessita guanyar el Mundial de Clubs, ja que és l'únic títol important que encara no té en el seu palmarès. "És un dels objectius de la història del club perquè no té aquest títol. No cal pressionar-se, però el necessitem. Tenim tres copes d'Europa i, per tant, aquesta és la nostra tercera oportunitat en el Mundial i hem d'aprofitar-la", ha manifestat. També ha desmentit que aprofiti el seu viatge a Abu Dhabi per negociar amb representants del Manchester City el traspàs de Robinho, i ha condicionat l'operació a una reunió prèvia amb Guardiola, que encara no s'ha produït.

Actualitzat
Begiristain s'ha desplaçat, juntament amb el director de futbol, Raül Sanllehí, cap a Abu Dhabi (Unió dels Emirats Àrabs) per assistir al sorteig del Mundial de Clubs de dijous.

El secretari tècnic del Barcelona accepta l'etiqueta de favorit i que, sobre el paper, tothom esperi una final contra l'Estudiantes de la Plata, actual campió de la Copa Libertadores. El Barça, com a vigent campió de la Lliga de Campions, espera rival directament a les semifinals, privilegi que també tindrà l'equip argentí.

Així hi haurà una eliminatòria el 9 de desembre, en què s'enfrontaran l'Al-Ahli i l'Auckland City. El guanyador es classificarà per als quarts de final, on hi haurà l'Atlante mexicà, el Pohang Steelers sud-coreà o el TP Mazembe congolès (se sortejarà aquest dijous). Per tant, el Barça, fins al 12 de desembre, dia en què es jugaran els quarts, no sabrà el seu rival en les semifinals previstes per al 16 de desembre. La final es disputarà dissabte 19 de desembre.

Desmenteix negociacions per Robinho

Txiki ha desmentit que aprofiti aquest viatge per negociar amb representants del Manchester City el traspàs de Robinho i ha condicionat l'operació a una reunió prèvia amb l'entrenador, Josep Guardiola, que encara no s'ha produït. "No ens reunirem amb el City. Som respectuosos i encara no s'ha decidit ni qui ha de venir ni si ha de venir algú o qui ha de ser", ha assegurat Begiristain abans de partir cap a Abu Dhabi.

En aquesta ciutat es troba ja el Manchester City, que jugarà un amistós davant la selecció dels Emirats Àrabs per inaugurar l'estadi Zayed, precisament el que acollirà els partits del Mundial de Clubs d'aquí a un mes.

El secretari tècnic del conjunt blaugrana acudirà a presenciar el partit. Tot i això, no abordarà els emissaris del club anglès. "Falta una prèvia que és una reunió entre en Pep i jo. Presa la decisió, es continuarà amb l'estratègia de qualsevol fitxatge. Aquesta reunió encara no s'ha fet. Per tant, hi venim a veure el partit del City i res més".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut