Becky Hammon a la banqueta dels Spurs, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Becky Hammon a la banqueta dels Spurs, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Bàsquet

Becky Hammon serà la primera dona de seure a la banqueta d'un equip del Partit de les Estrelles de l'NBA

L'exjugadora de bàsquet serà l'ajudant de l'entrenador de l'equip de la Conferència Oest Gregg Popovich, el seu cap als Spurs de San Antonio

Daniel AlentoActualitzat

Becky Hammon, la primera dona en dirigir des de la banqueta a un equip de l'NBA (ho va fer amb els Spurs de San Antonio durant la lliga d'estiu, l'11 de juliol del 2015, competició que va acabar guanyant), serà també la primera dona en seure a la banqueta en el partit de les estrelles de la lliga professional nord-americana.

No ho farà, però, com a entrenadora principal, sinó en el seu càrrec d'ajudant del tècnic dels Spurs Gregg Popovich, el responsable de l'equip de la Conferència Oest. Hammon va participar 6 vegades com a jugadora a l'All Star de la Lliga Femenina, la WNBA, i està considerada com una de les millors bases de la història.

La presència de dones a la gran festa de l'NBA és habitual des del 2004, però restringida al concurs de llançament mixt amb equips integrats per un jugador de l'NBA, una vella glòria de la lliga i una jugadora de la WNBA. La mateixa Hammon va participar en aquest concurs per última vegada l'any 2014, al cap de setmana de les estrelles de Nova Orleans. Es va proclamar campiona l'any 2008, acompanyada de Tim Duncan i David Robinson.

Hammon és una pionera en un camí que altres dones ja estan seguint. Els Sacramento Kings han contractat com a entrenadora ajudant a la també exjugadora i entrenadora del a WNBANancy Lieberman. A la lliga de futbol americà, els Arizona Cardinals van contractar Jen Weler com a entrenadora ajudant de forma interina, i els Buffalo Bills han fet història oferint a Kathryn Smith un càrrec d'entrenadora ajudant dels equips especials, el primer contracte a temps total per una dona a l'NFL.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut