Barça

Bartomeu: "No puc dir res de Griezmann, però portem mesos preparant la temporada que ve"

El president del Barça no ha volgut donar noms de futur i ha posat un excel·lent a la temporada del primer equip

Actualitzat

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha concedit una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", on ha repassat els temes i noms propis que envolten l'actualitat blaugrana. I ha començat pel nom més candent, el d'Antoine Griezmann, responent la pregunta de Mònica Terribas:  

Griezmann: "No puc dir res. El Barça té un gran respecte per altres clubs. Portem uns mesos preparant la temporada vinent i a partir del juliol parlarem de gent que arriba i gent que marxa. No podem dir res. Ell té contracte amb l'Atlètic de Madrid."

Mercat: "Sortiran molts noms. Ho sabem i hi estem acostumats. Passa cada estiu. A més és any de Mundial i és un gran aparador. Els deures s'estan fent. S'està treballant i no puc desvelar el que s'està fent. Tot arribarà."

Reforços: "Als culers ens agrada que els millors siguin al nostre club i això no pot ser. Hi ha molts bons jugadors repartits en els grans clubs d'Europa i nosaltres tenim un molt bon equip i la temporada que hem fet, que ha estat excel·lent, ho demostra."

Pesic seguirà? "Ja ho parlarem en els propers dies. És un entrenador que a mi m'agrada molt. Ja el vam tenir en una altra etapa. Exigent, carismàtic, que estima el Palau, i ho hem de parlar amb ell."

Han dubtat de Valverde? "No, mai hem dubtat d'ell. Quan el vam fitxar el coneixíem prou bé. Quan Lucho ens va dir que no volia seguir vam tenir molt clar que Ernesto era el tècnic adequat. Tots vam estar decebuts amb la derrota de Roma, però és veritat que en pocs dies l'equip es va sobreposar a aquella derrota. Aquesta temporada per a mi és un 9. No li podem posar un 10, però és igualment d'excel·lent. Hem superat tots els entrebancs amb una gran nota."  

Iniesta: "Sap greu que marxi, però crec que teníem històricament una assignatura pendent d'acomiadar els grans jugadors com el que són, però crec que tant amb el Puyi, com amb el Xavi i l'Iniesta els comiats han estat a l'alçada del que són. Vull recordar que l'Andrés té contracte amb el club i ara farà un parèntesi, però tornarà algun dia, quan ell vulgui, i fent alguna funció que ja veurem quina serà."

Arthur: "El Barça té una opció de compra i en el moment que el club ho consideri convenient el podrem portar."

Balanç dels últims fitxatges: "Estem contents dels jugadors que han vingut. Cadascú ha aportat coses diferents a l'equip. Quan venen jugadors de fora tenen un temps d'adaptació. A mi m'ha sorprès molt com Coutinho o Pauliunho han entrat ràpidament en la dinàmica de l'equip. Semedo al final ha fet bons partits i Dembélé ha tingut la mala sort de lesionar-se molt d'hora però al final ha demostrat que és un jugador diferent i amb qualitats. Mina ha arribat a l'hivern i això encara ho complica més."

André Gomes: "Quan vam fitxar André Gomes va ser un fitxatge molt celebrat. Venir al Barça mai és fàcil. Que faci bones vacances i a la tornada ja serà una altra cosa."

Ingressos: "El Barça és un dels equips que més ingressa al món i es pot permetre fer les inversions que hem fet aquest any. El món del futbol s'ha tornat boig. Hi ha hagut una espiral inflacionista, hi ha clubs amb pressupostos il·limitats. Ens hem hagut de reforçar i ens hem trobat que els jugadors costaven el que costaven. El problema del Barça no és d'inversió sinó de massa salarial a nivell de tots els esports. Hem de buscar més recursos."

Busquets: "Sergio Busquets és un jugador fonamental per al Barça, per tot el que aporta. A més, encara és jove. No puc explicar el que fem però puc dir que per a nosaltres és bàsic. Algun dia m'agradaria que Busquets tingués una sortida com la que ha tingut Andrés Iniesta."

Umtiti: "Està en el tercer any i ara toca renovar-lo per calendari. Ha donat molt bon rendiment. Hi ha uns escalons que hem de respectar, però comptem amb ell per al futur. És jove i ha donat molt bon rendiment."

Jordi Cruyff: "Tenim molt bona relació amb Jordi a nivell personal i per temes de col·laboració amb la Fundació Cruyff."

Futbol formatiu: "Es veurà a final de temporada, però estem molt contents. Guanyar la Youth League ja és de nota. Amb el B hem tingut dificultats, hem canviat l'entrenador i estem lluitant per salvar la categoria. Els filials tenen dificultats normalment a Segona A. Hem millorat els sous a juvenils per intentar retenir el talent."

Messi: "En Leo crec que és un home d'un sol club i vull que sigui així, perquè vull que el dia que deixi de jugar a futbol continuï vinculat d'alguna forma al Barça."

Quim Torra, al Camp Nou: "Fa uns mesos vam canviar el protocol de la llotja i ara és el president del Barça qui presideix la llotja. Això és de fa mesos."

El Barça i la situació política: "El Barça defensa la llibertat d'expressió, defensem el dret a decidir, no estem d'acord amb el 155 i volem que hi hagi govern a Catalunya. No hem rebut pressions. No hem de prendre partit per ningú en política, evidentment sempre defensant la llibertat d'expressió."

Pancartes demanant la llibertat de Sandro Rosell: "Porta un any en presó preventiva. Encara no l'he anat a veure. No té cap sentit i estic convençut que és innocent. Nosaltres intentem ajudar com podem, però és injustificat. La presó preventiva no té cap sentit. És una barbaritat que succeeixi al segle XXI. El Barça ha lluitat perquè el soci s'expressi com cregui convenient."

Protesta per la retirada de samarretes grogues a la final de Copa: "Encara no tenim resposta. L'exigirem."

Lluita contra el frau: "Hem intentat eradicar la lluita contra el frau i hem implantat diverses mesures. L'última gran acció va ser perseguir les més de 2.800 entrades falsificades. Ara treballem juntament amb els Mossos. L'objectiu és acabar amb les xarxes organitzades i lluitarem fins al final pel bé del soci."

Espai Barça: "Vull posar en valor que totes les forces polítiques excepte la CUP donessin suport al projecte. És un projecte de ciutat i de club. Ho farem per trams i l'any 2022 o 2023 estarà completat."      

 

ARXIVAT A:
Josep Maria BartomeuGriezmann
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut