Barça

Bartomeu: "No podem renovar els jugadors a qualsevol preu, hem de ser sostenibles"

El president del FC Barcelona ha alertat que l'equilibri salarial del primer equip de futbol és "preocupant" en una xerrada titulada "Futbol i Economia", organitzada pel Col·legi d'Economistes de Catalunya

Actualitzat

El president del FC Barcelona, ​​Josep Maria Bartomeu, ha afirmat que el club blaugrana no pot signar les renovacions dels seus jugadors "a qualsevol preu" i ha alertat que l'equilibri salarial del primer equip és "preocupant", si bé ha subratllat que la entitat "s'ho pot permetre". Bartomeu ha participat al costat del economista José María Gay de Liébana a la xerrada "Futbol i Economia", organitzada pel Col·legi d'Economistes de Catalunya, en què ha desgranat l'actualitat econòmica del club blaugrana.
   
Una de les qüestions sobre les quals ha fet més èmfasi ha estat la referent a la massa salarial de la primera plantilla de l'equip de futbol, que, segons ha admès, és superior al 65% dels ingressos que aconsellen organismes com la UEFA. "Estem una mica per sobre d'aquest 65% màxim que s'aconsella, però és veritat que ens ho podem permetre. Els agents dels jugadors han d'entendre que no tenim recursos il·limitats. És una cosa preocupant. Si la massa salarial és molt alta, estàs estancant el creixement del teu club ", ha reconegut.  

Aquestes declaracions es produeixen en un moment en què el club blaugrana ha iniciat les negociacions per renovar a jugadors importants del primer equip com Ivan Rakitic i Luis Suárez. "No podem renovar a qualsevol preu. Hem de renovar els jugadors pensant que hem de ser sostenibles", ha insistit Bartomeu, que ha recordat que eixugar "grans deutes és molt difícil" per als clubs. En aquest sentit, ha subratllat la necessitat que els jugadors de la Lliga tinguin "seguretat jurídica i fiscal" per evitar que emigrin a la Premier League, el "gran rival" de la competició espanyola.

Anar al contingut