Esports extrems

Barcelona presenta la seva candidatura per ser la seu europea dels X-Games

Barcelona vol convertir-se en la seu europea dels X-Games i aquest divendres al matí ha presentat la candidatura. La capital catalana es disputarà la seu d'aquesta competició d'esports extrems amb Munic i Lisboa. Berlín, Roma, Londres i Moscou ja han quedat descartades. A l'abril se sabrà si l'Anella Olímpica de Montjuïc acull aquest esdeveniment mundial, que costaria a l'Ajuntament de Barcelona uns dos milions d'euros. Una inversió que es considera molt rendible, tal com ha confirmat la regidora d'Esports, Maite Fandos.

Actualitzat
Què són els X-Games?

Els X-Games són la gran festa dels anomenats esports extrems. Creats per la cadena de televisió nord-americana ESPN fa 17 anys, s'han convertit en un referent dels esports d'acció. Se celebren cada any i també tenen una versió hivernal.

El X-Games es divideixen en quatre modalitats, i cadascuna té les seves especialitats: tant l'skate com la bicicleta --anomenada BMX-- competeixen en "big air", on fan cabrioles inversemblants aprofitant la velocitat que els dóna la rampa gegant. Skaters i ciclistes també competeixen en "park" i en la modalitat de "street", on mostren les seves habilitats en les reproduccions del mobiliari urbà, com les baranes. L'especialitat anomenada "vert" porta els riders a fer tota mena de giragonces en el "half pipe".

Les altres dues modalitats són de motor: motos i cotxes. En motos destaca el freestyle. Els pilots disposen d'un temps concret per fer els seus millors salts. Una variant és el "best trick", en què cada pilot executa el que considera millor del seu repertori. El seu anomenat millor "truc". Un jurat decideix el guanyador. Una altra variant és el "best whip". Cada pilot fa també els seus trucs però en una versió considerada més tècnica, habitualment inclinant la moto en el salt. Molt emocionant és el salt d'alçada, l'"step up". Guanya qui salta més amb la moto.

Finalment hi ha dues especialitats en cotxe: el "rally cross" el disputen quatre vehicles alhora i guanya el més ràpid. La variant és el "rally racing", on els vehicles surten de dos en dos i no hi ha possibilitat que mai arribin a xocar entre si.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut