Jocs Olímpics

Barcelona commemorarà el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de 1992 amb una festa a la plaça de Catalunya el 25 de juliol

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el programa d'actes per fer una festa ciutadana que comptarà amb un pressupost de 180.000 euros

Actualitzat

Barcelona commemorarà el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de 1992 amb una gran festa que es farà a la plaça de Catalunya el pròxim 25 de juliol. La torxa olímpica es tornarà a passejar per la ciutat i es recrearà l'encesa del peveter de l'estadi de Montjuïc amb la presència d'Antonio Rebollo i Los Manolos interpretaran el seu "Amics per sempre".

Els 1.500 nens i nenes que aquest estiu participen en els Campus Olímpia de Barcelona tindran, el 25 de juliol, entrada lliure a l'Estadi Olímpic. I no només per veure'l; també per jugar-hi, córrer i fer-hi activitats. Cap d'ells havia nascut quan, el 25 de juliol de 1992, Barcelona inaugurava els seus Jocs Olímpics, quan s'encenia per primer cop el peveter. Només s'ha tornat a veure cremar en ocasions especials, i la del 25 aniversari ho és. Antonio Rebollo tornarà a fer punteria, aquest cop a la plaça de Catalunya.

Serà un recorregut d'anada i tornada, perquè la torxa sortirà del Palauet Albéniz just després de la recepció oficial, a la qual han estat convidats tots els esportistes espanyols que van participar a Barcelona 92, també Iñaki Urdangarin. La gran celebració, que es vol ciutadana, de retrobament i molt participativa, serà a la plaça de Catalunya.

"Hem pensat acostar aquesta festa al cor de ciutat, que per a nosaltres és el centre de la plaça de Catalunya", ha explicat avui el comissionat d'Esports de l'Ajuntament, David Escudé, en la presentació del programa d'actes de la festa ciutadana de commemoració, que compta amb un pressupost de 180.000 euros.

Els Manolos tornaran a actuar, inevitablement amb l'"Amics per sempre", la cançó símbol dels Jocs, la mateixa que dona títol a la pel·lícula que TV3 estrenarà aquella mateixa nit. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut