Atletisme

Barcelona capitaneja les tradicionals curses de Sant Silvestre, que omplen els carrers de catalans

Barcelona ha capitanejat les tradicionals curses de Sant Silvestre, que han omplert els carrers de milers de catalans arreu del país. A Lleida, Tarragona i Girona, les Sant Silvestre també han estat un èxit. La de la Ciutat Comtal ha batut rècord de participació amb més de 6.000 inscrits. El kenià Kiprono Menjo i la corredora d'Etiòpia Tiki Gelono han estat els guanyadors a Barcelona. El millor català ha estat Pol Guillem, del Barça, i en categoria femenina, Meritxell Calduch, de Manresa.

Actualitzat

Girona amb La Marató de TV3

A Girona, la Sant Silvestre s'ha disputat amb sortida i arribada a Fontajau. En aquesta ocasió, el traçat era de 6 quilòmetres. La participació ha estat de rècord, amb 540 inscrits, el doble de l'any passat. El vencedor ha estat Ahmid Kabouri, del Club Esportiu Lloret, que ha fet una marca de 16 minuts i 44 segons. Segon ha estat Ricard Noguer, del Club Natació Banyoles, i ha completat el podi Sergi Corominas, del Club d'Atletisme Girona. Pel que fa a la classificació femenina, la guanyadora ha estat Meritxell Bonet, del Club d'Atletisme de Lleida. La segona ha estat Olga Planas, del Girona, i en tercera posició ha quedat Puri Coscaia, del GEC. La meitat de la recaptació d'aquesta cursa es destinarà a La Marató de TV3 contra el dolor crònic.

450 participants a Lleida

Fins a 450 participants s'han aplegat a la Sant Silvestre de Lleida, que ha passat per alguns dels indrets més significatius de la ciutat, com la rodalia de la Seu i els ponts, en un recorregut de 10 quilòmetres. En categoria masculina, el vencedor ha estat Iván Espílez, del Medilast Carrefour, que ha cobert el recorregut amb un temps de 30 minuts i 23 segons. Deu més tard ha entrat el marroquí Merzougui Ablaziz, mentre que el tercer ha estat Roberto Prades, de l'Alcanyís. Pel que fa a la categoria femenina, la vencedora ha estat Eva Ledesma, del Medilast, que ha fet un crono de 34 minuts i 51 segons. La segona classificada també ha estat una atleta del Medilast, Mireia Sosa.

Tarragona, en segon lloc

Tarragona ha estat el segon lloc de Catalunya que ha acollit més participants amb un total de 1.000 corredors, que també han suposat un rècord per a la localitat. Els guanyadors han estat Carles Xifré, del Club Éstival Parc, amb un temps de 29 minuts i 8 segons, i Núria Gil, del Reus Ploms, amb 32 minuts i 17 segons. Els tarragonins han seguit una ruta de 9 quilòmetres al voltant del Passeig Marítim de Tarragona.

La més antiga de Catalunya

Més de 700 esportistes han pres la sortida des del port en la 27a edició de la Sant Silvestre del Masnou. És la més antiga de les que es corren a Catalunya. En la categoria masculina, el guanyador ha estat Iván Lima, del Club Montornès, que ha invertit un temps de 26 minuts i 10 segons a cobrir els 8 quilòmetres de recorregut. La dona més ràpida ha estat Ainoa Costa, de l'Hospitalet, amb una marca de 33 minuts i 23 segons.

La Vallecana amb 20.000 corredors

El marroquí Issam Gtaib ha revalidat amb un temps de 29 minuts i 39 segons la seva victòria a la Sant Silvestre Vallecana de Madrid, que ha batut rècord amb 20.000 participants. Emiliano Roncero, germà del plusmarquista de marató Fabián, i Gtaib han trencat la carrera entre les places de Cibeles i Atocha. Els dos corredors han entrat sols en cap i a partir de setè quilòmetre, Gtaib s'ha imposat a un ritme que Roncero no ha pogut resistir. La victòria ha quedat, doncs, sentenciada a dos quilòmetres de la meta. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut