Pilota a mà

Barcelona acull la Copa del Rei de pilota a mà, després de 41 anys

Feia 41 anys que Barcelona no acollia una fase final dels campionats de pilota a mà. Fins diumenge, a la Vall d'Hebron, es disputen les finals de la Copa del Rei individual i per parelles, paleta amb pilota de cuir - on hi ha representants catalans - i pala curta. En mà individual, el navarrès Miguel Irigoyen, de 30 anys, s'ha classificat per jugar la final amb Miguel Merino, de la Rioja i de només 19 anys. En la modalitat per parelles, la federació andalusa ha col·locat en la final els seus representants.

Actualitzat

Feia 41 anys que Barcelona no acollia una fase final dels campionats de pilota a mà. Fins diumenge, el Centre Municipal de la Vall d'Hebron acull les finals de la Copa del Rei en les modalitats de mà individual i per parelles, paleta en pilota de cuir i pala curta. En la primera jornada s'han disputat les semifinals de mà individual. En el primer enfrontament, el representant de la Federació Andalusa, el navarrès Miguel Irigoyen, ha superat el de Zamora, Assier Mintegi, a qui ha superat clarament per 18-4.

En la final, Irigoyen, de 30 anys, s'enfrontarà amb el representant de la Rioja, Miguel Merino, que en l'altra semifinal ha superat sense problemes Sergio Urzainki. Merino, de 19 anys, és un jove valor que aviat podria passar al professionalisme. En la modalitat per parelles, la Federació Andalusa també ha col·locat en la final els seus representants Alejandro Ibarra i Aitor Navarro, fitxats, igual que Irigoyen, per jugar la Copa del Rei. Demà, els únics representants catalans d'aquesta Copa del Rei de pilota, Ivan Calvo i Emiliano Skufca, intentaran classificar-se per a la final de paleta en pilota de cuir.

Anar al contingut