Tomas Satoransky penetrant a cistella contra el MoraBanc Andorra (EFE).
Tomas Satoransky penetrant a cistella contra el MoraBanc Andorra (EFE).
Bàsquet

Barça, Penya i Manresa afronten partits importants en les seves trajectòries aquest cap de setmana

Els tres equips catalans de la Lliga Endesa disputen els seus partits aquest diumenge. Tots tres tenen compromisos importants per deixar enrere els mals moments just abans de l'aturada per la Copa del Rei.

Daniel AlentoActualitzat

L'últim cap de setmana abans de la Copa del Rei, els tres equips catalans jugaran els seus partits aquest diumenge. El FC Barcelona Lassa tanca davant del Baloncesto Sevilla (12:30) una sèrie de tres partits assequibles com a local (dos a l'ACB i un a l'Eurolliga) que li han de servir per recuperar la moral i el nivell de joc després de la seva crisi. Un mal moment en què va caure en la Lliga, a casa, contra el València Basket i contra el Laboral Kutxa, i en l'Eurolliga contra el Brose Baskets. Els dos previs (MoraBanc Andorra i Zalgiris Kaunas) els ha guanyat. Ara, per tancar la feina, hauria de fer el mateix amb els sevillans.

Serà un duel entre dos equips amb dinàmiques defensives absolutament diferents. Els blaugranes són l'equip de la Lliga espanyola que menys punts rep (70,7 per partits), i el Baloncesto Sevilla, el que més (85,7). Els de Pascual, que podrien recuperar el base Carlos Arroyo, a més igualarien el registre de victòries del líder amb un triomf, sempre que la Penya també surti victoriosa de l'Olímpic de Badalona. Bostjan Nachbar i Lude Hakanson tornen per primera vegada com a visitants al Palau després de la seva sortida del Barça.

Aprofitar el mal moment del rival

El FIATC Joventut rep el líder de la Lliga, el València Basket de Pedro Martínez (18:00), en el millor moment possible. Els valencians, que havien protagonitzat un començament de temporada espectacular, han perdut pistonada. La setmana passada van perdre la imbatibilitat a la Lliga Endesa. Aquesta, fruit d'una sèrie de derrotes, han quedat eliminats de l'Eurocopa. Diumenge, una derrota a l'Olímpic els podria deixar sense el liderat en solitari a la competició espanyola. I donaria als verd-i-negres una necessària empenta moral per tornar a recuperar definitivament el rumb.

No tot són bones notícies per a l'entrenador dels badalonins, Salva Maldonado. El pivot Ousmane Drame serà dubte fins a l'últim moment per una tendinitis a la cama dreta. I Milovan Rakovic, l'interior que va debutar fa dues setmanes, no està contribuint a la millora defensiva a la pintura que li calia a la Penya. Ara tindrà una nova oportunitat de mostrar les seves qualitats davant de dos pivots del potencial de Justin Hamilton i Bojan Dubljevic.

Guanyar ara per no patir més endavant

Un ICL Manresa que ha encadenat 5 derrotes en els últims 6 partits no pot permetre's un altre mal resultat, especialment davant del seu rival de diumenge, el Movistar Estudiantes (18:30). Els del Bages, amb un balanç de 7 victòries en 19 partits, s'enfronten amb el cuer, que n'ha guanyat només 3 dels 19. Un triomf dels catalans els permetria ampliar la distància amb la cua de la classificació, un fet clau tenint en compte que aquesta temporada baixarà segur com a mínim un equip.

La plantilla d'Ibon Navarro, però, no afronta el compromís en les millors condicions. El base Milos Milisavljevic serà baixa els pròxims tres o quatre mesos després d'haver-se trencat la cama davant de l'Herbalife; Dejan Musli continua arrossegant els problemes d'esquena que l'acompanyen fa setmanes, i Dimitri Flis, Àlex Barrera, Àlex Hernández i Román Montáñez també tenen problemes físics. Els madrilenys són el segon equip de la Lliga que més punts encaixa (85,1 punts per partit), però davant tenen el segon conjunt que menys punts anota (71,7).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut