El clàssic

Barça i Madrid es juguen avui el liderat de Primera, en el clàssic més igualat de les últimes temporades

Ja ha arribat el dia. Tot està preparat pel gran partit d'aquest vespre, en què Barça i Madrid es juguen el liderat de Primera, en el clàssic més igualat de les últimes temporades i que tindrà un convidat especial: José Mourinho. L'últim convidat a la festa. És el primer assalt entre els dos grans i en una temporada en què els errors i la pèrdua de punts es paguen molt cars. Un enfrontament entre dues formes d'entendre el futbol molt diferents. Dues maneres de dirigir des de la banqueta, Pep Guardiola davant Mourinho. El duel dels dos millors futbolistes del món, Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Un mà a mà entre el toc culer i la verticalitat madridista. Una cita que ningú es vol perdre.

Actualitzat
El Barça arriba al dia assenyalat en el seu millor moment, amb un creixement en els dos últims mesos que el fan igualar la brillantor de la seva millor època. Si durant l'inici de campionat s'havia mostrat intractable com a visitant, les últimes jornades també han aclarit tots els dubtes generats amb les seves actuacions al Camp Nou. S'han desfet amb solvència de tres dels equips més importants de la Lliga -València (2-1), Sevilla (5-0) i Vila-real (3-0)- en els seus tres últims partits com a local. I no només ha recuperat l'essència del seu futbol de combinació, velocitat i toc sinó que ho ha anat acompanyant d'una efectivitat que li ha permès signar la millor arrencada de la Lliga (nou victòries, un empat i una derrota) de l'era Guardiola.

Guardiola no sap el que és perdre contra el Reial Madrid des que entrena el Barça. Ha guanyat els quatre clàssics disputats. El seu equip està crescut i a més compta amb la tranquil·litat de saber que la seva gran estrella, Leo Messi, està en estat de gràcia. L'argentí suma deu partits seguits marcant i té un compte pendent: marcar un gol a un equip entrenat per Jose Mourinho.

Per a aquest partit, Guardiola només té la baixa del central Gabi Milito, suplent habitual, que es recupera d'un trencament muscular. El tècnic del conjunt blaugrana podrà per tant alinear el seu onze de gala, al qual ha estat dosificant en els últims compromisos. L'únic dubte estarà al lateral esquerrà, doncs la recuperació d'Abidal li dóna algunes opcions d'aconseguir la titularitat en detriment de Maxwell.

Menys ha rotat Mourinho, que també podrà mostrar al Camp Nou l'equip titular que el madridisme sap d'una tirada. Torna una persona odiada pel barcelonisme, que serà el centre de les ires al costat de Cristiano Ronaldo. Els dos nous emblemes del Reial Madrid que volen treure's una espina clavada: no han guanyat mai a l'estadi blaugrana. No ho ha fet Mourinho -cinc partits amb tres derrotes i dos empats-, però va acabar amb un gran gust de boca en l'última ocasió que va trepitjar el Camp Nou. En les semifinals de Lliga de Campions va fer fora al Barcelona amb el seu Inter de Milà, en un partit en què va estar ficat en totes les polèmiques. Va gesticular sense parar, va murmurar a l'orella de Guardiola assaltant la seva zona tècnica i va acabar mullat pels aspersors quan celebrava al centre del camp la classificació.

Cristiano encara no sap el que és guanyar al Barcelona. No ho ha fet en sis partits i en un duel amb els millors del món, la seva insaciable fam s'augmenta encara més si és possible. L'astre portuguès ho juga tot, vol conquistar tots els títols i ser el màxim golejador. És el referent ofensiu en plena ratxa blanca. Compta per victòries les seves últimes set jornades.

Amb els dos grans del futbol espanyol en el seu millor moment, mostrant fins ara números similars, Mourinho recuperarà a última hora a dos dels seus titulars que superen lesions. Sami Khedira i Gonzalo Higuaín podran ser titulars. La seva presència descarta un canvi tàctic i l'entrada en escena de Lass Diarra. El Reial Madrid saltarà al Camp Nou exhibint les seves senyes d'identitat. Una defensa sòlida, un futbol elèctric que part de Xabi Alonso i un atac ple de velocitat i enganxada amb tres punyals, Cristiano, Di María i Özil, i un golejador com Higuaín. No hi seran jugadors com Ezequiel Garay, Fernando Gago i Kaká. No han participat en la temporada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut