Futbol

Barça i Espanyol s'enfronten aquest vespre a la final de la Copa Catalunya, un aperitiu de dissabte

Barça i Espanyol es veuen les cares aquest vespre, a la final de la Copa Catalunya, abans d'enfrontar-se el cap de setmana a la Lliga. Al derbi de dissabte, al Camp Nou hi ha en joc el títol i la temporada per als blaugranes. Xavi, tot i que va tornar ahir als entrenaments després de deixar la selecció espanyola, no jugarà avui a Sabadell. Rijkaard el vol resevar per al pròxim derbi, on l'Espanyol es pot convertir en l'àrbitre del campionat. Valverde, que també pensa en dissabte, ha reservat alguns jugadors com Tamudo o De la Peña, entre d'altres, que avui s'han entrenat a part.

Actualitzat

El tècnic blaugrana tampoc podrà comptar avui amb els internacionals que encara estan amb les seves seleccions. Respecte al partit contra el Nàstic l'únic canvi en la convocatòria és l'absència de Giuly, amb molèsties físiques. En total hi ha set jugadors del primer equip i deu del planter.

L'Espanyol, tot i que vol revalidar el títol de la Copa Catalunya, també farà servir molts jugadors del planter per al partit d'aquest vespre. Concretament els mateixos nou que van viatjar a Lleida en les semifinals. Ernesto Valverde també pensa més en el derbi de dissabte, i reservarà alguns jugadors com Tamudo o De la Peña, entre d'altres, que avui s'han entrenat a part. Del primer equip, Valverde ha convocat nou jugadors. Són novetat respecte al partit de Lleida: Moisés Hurtado, Jarque, Moha i Rufete. David Garcia i Pandiani, lesionats, han quedat fora. El centre d'atenció, però, continua sent el partit del Camp Nou, un duel que Valverde creu que Ronaldinho finalment haurà de veure des de la graderia.

Precedents

El Barça i l'Espanyol es trobaran aquesta nit per cinquena vegada en una final de la Copa Catalunya, la quarta de manera consecutiva. La competició, instaurada la temporada 93-94, no ha tingut un dominador clar. Així, l'Espanyol és l'equip que més vegades l'ha guanyada, quatre. El Barça però, en té tres, i avui podria igualar l'equip blanc-i-blau. Per veure el primer derbi barceloní, es va haver d'esperar a la temporada 95-96. Un partit que molts aficionats blanc-i-blaus recorden, ja que van vèncer per 5-1, amb una gran actuació d'Àlex Fernández, que va fer dues dianes. Fins al 2004, Barça i Espanyol no es van tornar a veure les cares a la final de la Copa Catalunya. Durant aquests anys, equips més modestos com l'Europa, el Balaguer o el Terrassa van proclamar-se campions.

Les edicions del 2004 i el 2005 van tenir color blaugrana. Primer Quaresma i, després, Deco i Ronaldinho van ajudar el Barça a endur-se el títol. L'última final, jugada el setembre passat, va ser per als periquitos. Un gol de Coro, l'home dels gols d'or, va donar el triomf a l'Espanyol. Aquell partit es va fer amb la temporada ja començada; per tant, es donarà la circumstància que aquesta temporada s'hauran jugat dues finals de la Copa Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut