Jugadors de Barça i Espanyol celebrant gols aquesta passada jornada
Futbol

Barça i Espanyol ocupen els dos primers llocs de la classificació de la Lliga en una situació poc habitual

El bon moment de l'Espanyol propicia que els pericos siguin segons a la classificació just darrere del Barça, una situació que no es veia des de fa 20 anys

Actualitzat
Els resultats de l'última jornada de Primera Divisió dibuixen un escenari molt poc habitual en la classificació, amb el Barcelona com a líder i l'Espanyol, una de les sorpreses de la competició, ocupant el segon lloc. De fet, que els dos conjunts catalans liderin la classificació en aquest ordre, primer els blaugranes i després els blanc-i-blaus, és una cosa que no passava des de la novena jornada de la campanya 1997-98. Aleshores l'Espanyol estava dirigit per José Antonio Camacho i el Barcelona, per Louis van Gaal.

Més endavant, a mitjans de desembre del 2004, també es va poder veure aquesta mateixa situació, amb Frank Rijkaard a la banqueta blaugrana i Miguel Ángel Lotina a la perica. La situació, però, era enganyosa, ja que el partit de l'anterior jornada del Reial Madrid contra la Reial Societat es va ajornar per una amenaça de bomba al minut 88 amb victòria provisional per als blancs (2-1) i un cop es va posar al dia, el 5 de gener, l'equip blanc es va situar segon entre els dos equips barcelonins.

Per als aficionats culers és relativament habitual veure el seu equip en llocs alts. Per als seguidors pericos, veure's a la zona noble de la classificació és motiu de satisfacció i orgull constant. A més, el seu tècnic, Joan Francesc Ferrer, "Rubi", ha deixat clar que no es conforma amb el segon lloc.

L'Espanyol busca ser líder. La seva ambició no té sostre i si guanya aquest divendres el Valladolid pot dormir en el primer lloc de la classificació de Primera. Amb una despesa en fitxatges mínima, 18 milions d'euros aquest estiu, els blanc-i-blaus estan competint en la part alta del campionat espanyol.
Anar al contingut