Primera Divisió

Barça i Espanyol afronten l'últim derbi de la temporada amb objectius ben oposats

Aquest migdia Josep Guardiola i Mauricio Pochettino es trobaran damunt de la gespa del Camp Nou. Es tracta de l'habitual trobada d'entrenadors abans del derbi de demà entre el Barça i l'Espanyol. Serà el quart de la temporada, després de l'anada de Lliga a Montjuïc i l'eliminatòria de Copa que els ha enfrontat. El Barça tindrà la baixa d'Iniesta per lesió i també podria quedar-ne descartat Carles Puyol, a qui Guardiola podria reservar per al partit de Lliga de Campions de la setmana vinent. A l'Espanyol, Pochettino ha convocat els 20 jugadors disponibles, més el migcampista del filial Juanjo. Rufete n'ha quedat fora.

Actualitzat
Quan queda només un dia per a l'últim derbi de la temporada, la tensió augmenta. Primer, als entrenaments, on Pep Guardiola explicava a Messi els aspectes tàctics i de joc que vol que millori. Sense Iniesta, lesionat, és vital el paper de l'argentí per obrir les bandes i generar perill. I també s'escalfa l'ambient. Sergio Busquets no se n'ha amagat quan li han preguntat si li sabria greu que baixés l'Espanyol i ha reconegut que li és igual.

A banda de la baixa segura d'Iniesta, Guardiola podria reservar el capità Carles Puyol per al partit d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions davant l'Olympique de Lió. El tècnic blaugrana, com ja és habitual, amagarà les seves cartes fins al final.

Mentre el Barça és líder sòlid de la Lliga amb 10 punts d'avantatge sobre el Reial Madrid, l'Espanyol afronta el derbi del Camp Nou amb l'aigua al coll. Cuers, necessiten treure punts de qualsevol partit per mantenir viva l'esperança de la salvació. I això dependrà de si el tàndem De la Peña-Tamudo recupera el seu millor moment de joc. Pochettino ha convocat els 20 jugadors disponibles més el migcampista del filial Juanjo després de confirmar-se la baixa definitiva de Rufete. Lola, expulsat en l'últim partit contra el Sevilla, tampoc podrà jugar per sanció.

Els derbis d'aquesta temporada són sinònim d'emoció. A la Lliga, el Barça va guanyar a Montjuïc en el temps de descompte i a la Copa, al Camp Nou, el triomf també va ser per tan sols un gol de diferència. L'altre enfrontament, també de Copa, va acabar amb empat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut