La reunió de l'ACB ha acabat sense acord
Bàsquet

Barça, Baskonia, Reial Madrid i Unicaja comencen els estudis jurídics per crear una lliga privada al marge de l'ACB

Quatre dels cinc clubs més importants, Barça Lassa, Baskonia, Reial Madrid i Unicaja de Màlaga, amenacen de marxar de la competició i crear-ne una de paral·lela

Actualitzat

Aquest dimarts hi ha hagut una reunió tensa entre els clubs de la Lliga ACB per tractar el futur de la competició. Quatre dels cinc clubs més importants, Barça Lassa, Baskonia, Reial Madrid i Unicaja de Màlaga han amenaçat de marxar de la competició i fins i tot ja han començat els estudis jurídics per crear una lliga privada i nova al marge de l'ACB.

Barça Lassa, Baskonia, Reial Madrid i Unicaja de Màlaga es plantegen aquest trencament si no es redueix el nombre d'equips participants a la Lliga i no es passa dels 18 actuals a 16 o fins i tot a 14 per alleugerir un calendari que s'ha sobrecarregat amb l'expansió de l'Eurolliga. Sobre la taula hi havia una proposta del València Basket per canviar el sistema de repartiment econòmic i per suprimir els "play-off". Però no s'ha arribat a votar, perquè abans s'ha produït la ruptura després que el president de l'ACB, Francesc Roca, proposés crear una lliga amb dos grups de 24 equips (dos grups de 12). Una proposta que els quatre clubs implicats han considerat del tot inacceptable.

D'altra banda, els clubs de l'ACB sí que han acordat recórrer l'anul·lació del cànon per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, i demanar les pertinents mesures cautelars que mantinguin el cànon en vigor fins que hi hagi una resolució judicial en ferm.  

La postura oficial de l'ACB 

L'ACB ha confirmat en un comunicat oficial que, després d'una reunió de treball que s'ha allargat durant unes vuit hores, els quatre clubs implicats han decidit abandonar la trobada abans de començar l'ordre del dia després de comunicar a la resta d'equips la seva intenció d'explorar la viabilitat de crear una lliga d'àmbit privat.

La reunió ha continuat amb l'ordre del dia previst i s'ha generat un ampli debat amb les aportacions i opinions dels altres 13 clubs, que han adoptat per unanimitat les següents decisions:

- Ratificar la interposició del recurs davant l'Audiència Nacional contra la resolució de la CNMC, amb la sol·licitud de mesures cautelars per suspendre la seva executivitat.

- Reactivar les negociacions amb el Consell Superior d'Esports (CSD) i la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) amb l'objectiu de buscar fórmules consensuades pel que fa al model d'ascensos i descensos i configuració de la competició professional.

- Convocar una assemblea general extraordinària el dimarts 23 de maig.

- Assumir com a base de treball les propostes debatudes en aquesta sessió, relatives als següents aspectes: establir un pla global definitiu per a la negociació sobre ascensos i descensos i configuració de la competició professional, acordar mantenir un repartiment econòmic solidari en la mateixa línia que la temporada passada i aprofundir en el debat sobre el sistema de competició en la pròxima assemblea.

Anar al contingut