Rugbi

Austràlia supera l'Argentina 15 a 29 i disputarà la final del Mundial contra Nova Zelanda

El Mundial de Rugbi d'Anglaterra viurà una final oceànica entre Nova Zelanda, la gran favorita, i una Austràlia que ha eliminat l'Argentina a la segona semifinal
Daniel Alento
L'australià David Pocock no pot progressar amb la pilota (EFE)

L'australià David Pocock no pot progressar amb la pilota (EFE)

En el xoc entre els Pumes argentins, amb un atac basat en la velocitat, i els Wallabies australians, amb una gran capacitat defensiva i jugadors més pesants, s'ha imposat la tàctica dels segons (15-29). L'Argentina ha tingut problemes per avançar metres, i la major part del temps el joc s'ha desenvolupat a la seva meitat del camp.

Ja en el minut 2 una errada en la passada ha permès a Rob Simmons robar la pilota i anotar el primer assaig de la semifinal. Adam Ashley-Cooper ha aconseguit dos assaigs més per Austràlia en els minuts 11 i 32, el segon amb superioritat numèrica per l'expulsió temporal de Tomás Lavanini. Bernard Fooley, el cervell dels seus, ha convertit dos dels tres xuts a pals posteriors.

L'Argentina, per la seva banda, amb el seu creador Juan Martín Hernández vigilat de prop i amb molts problemes per frenar l'embranzida de la davantera oceànica, ha sobreviscut durant la primera meitat amb 3 cops de càstig de Nicolás Sánchez. Al descans, els sud-americans encara seguien amb opcions de guanyar, 9 a 19.

Fooley ha fallat un cop de càstig en els primers segons de la segona meitat. Juan Martín Hernández ha acusat un cop rebut en la primera part, i no ha pogut seguir en el partit. Els Pumes, davant la dificultat per traspassar la defensa contrària, ha optat per buscar els cops de càstig. Sánchez ha compensat l'efecte anímic de la baixa d'Hernández transformant un nou cop de càstig, 12 a 19, en el minut 45. Fooley, però, ha recuperat la punteria per establir el 12 a 22.

Nicolás Sánchez ha tornat a enviar la pilota entre els tres pals en el minut 55 per anotar el 15 a 22. Argentina ha buscat la velocitat, i Austràlia ha començat a patir al darrere. Una cavalcada excepcional de Drew Mitchell, trencant la primera línia defensiva argentina i esquivant tots els rivals que li sortien al pas, ha acabat amb el tercer assaig d'Ashley-Cooper en el minut 72. Fooley ha tornat a anotar el xut per tancar la semifinal, 15 a 29.

 

NOTÍCIES RELACIONADES