Usain Bolt i l'atletisme jamaicà es troben sota sospita. (Foto: Reuters)
Atletisme

Augmenten les sospites de dopatge sobre l'atletisme jamaicà per la falta de controls abans dels Jocs de Londres

L'ombra del dopatge s'està estenent cada cop més sobre l'atletisme jamaicà. Després del cas d'Asafa Powell abans dels Mundials de Moscou, unes declaracions de Renee Anne Shirley, exdirectora de la Comissió Antidopatge de Jamaica, a la revista "Sports Illustrated", que posen en dubte la qualitat i quantitat dels controls, han fet augmentar les sospites.

Actualitzat
L'ombra del dopatge s'està estenent cada cop més sobre l'atletisme jamaicà. Després del cas d'Asafa Powell abans dels Mundials de Moscou, unes declaracions de Renee Anne Shirley, exdirectora de la Comissió Antidopatge de Jamaica, a la revista "Sports Illustrated" que posen en dubte la qualitat i quantitat dels controls, han fet augmentar les sospites. I més després que el president de l'Agència Mundial d'Antidopatge, David Howman, hagi donat credibilitat les informacions en unes declaracions a Associated Press.

Howman i la AMA s'han pres seriosament les declaracions de Shirley, que deia que des del mes de febrer del 2012 fins als Jocs de Londres no s'havien fet controls, i ja han avisat que s'investigarà per aclarir tota la veritat. Howman ha instat a la Comissió Antidopatge de Jamaica que doni una resposta clara i transparent a les sospites, una resposta que encara no s'ha donat des de la petita illa del Carib, i que podria generar molts problemes a les estrelles de l'atletisme jamaicà Usain Bolt i Shelly-Ann Fraser-Pryce, clars dominadors de les proves de velocitat del Mundial de Moscou d'aquest any.
Anar al contingut