Portada del diari l'Equipe d'aquest dimarts
Futbol

Augmenta la tensió entre Neymar i Cavani per xutar les faltes i els penals al PSG

El brasiler discuteix a l'uruguaià la jerarquia a l'hora de xutar les faltes i els penals al París Saint-Germain. El diari francés "L'Equipe" assegura que la picabaralla per llançar un penal va continuar al vestidor, on els van separar els seus companys

Actualitzat

Quan s'acumulen jugadors de talent s'ha d'estar atent per evitar que els egos xoquin. Això és el que pot estar passant al París Saint-Germain, que aquest estiu ha configurat un trident d'atac temible format per Edinson Cavani, Neymar i Kylian Mbappé.

Les espurnes ja s'han fet visibles pel que fa a la jerarquia a l'hora de tirar faltes i penals. L'uruguaià Cavani, l'home gol de l'equip, era fins ara l'encarregat indiscutit de xutar les penes màximes, però ja en el seu tercer partit amb el PSG, el 25 d'agost passat, davant el Saint-Étienne, Neymar li va demanar sense èxit si es podia encarregar ell del llançament d'un penal.

La tensió es va fer evident aquest diumenge, enfront de l'Olympique de Lió (2-0), en tres moments molt concrets.

Avançada la segona meitat, encara amb el 0-0 en el marcador, Cavani vol llançar una falta des de la frontal, però Dani Alves arriba abans a la pilota i l'agafa per negar-la a l'uruguaià i per entregar-la a Neymar. Anthony Lopes, porter del Lió, atura la falta.

Poc després arriba el primer gol del París Saint-Germain amb una gran rematada d'esperó de Cavani. Tot i que finalment la pilota toca en un defensor del Lió, els jugadors del PSG corren en massa cap a Cavani per felicitar-lo. Bé, tots menys Alves i Neymar, que també hi van, però amb un ritme tranquil i xerrant de les seves coses, encara que acaben felicitant l'uruguaià.

En el tram final del partit, Mbappé força un penal i Cavani i Neymar discuteixen obertament per xutar-lo. L'internacional "charrúa" fa servir els galons per imposar-se i xuta, però el porter del Lió i el travesser refusen el seu llançament, i donen més arguments a les reclamacions de l'exblaugrana.

Unai Emery va ser requerit sobre el tema i va donar una resposta ambigua: "Ja n'hem parlat, i el que necessitem nosaltres és que treballin en comú. Ho arreglarem entre nosaltres. Jo normalment deixo que els jugadors es posin d'acord al camp, però, si no es dona el cas, ja intervindré jo perquè tots dos puguin tirar penals. No vull que això sigui un problema per a nosaltres."

Però potser ja és tard per a Emery. Segons la crònica de "L'Équipe", Cavani va marxar del camp tan bon punt l'àrbitre va xiular el final del matx, sense ni tan sols saludar l'afició. A més segons el diari, la picabaralla per llançar un penal va continuar al vestidor, on els van separar els seus companys.

 

A més, una lectura de les estadístiques del partit revela que, mentre que les combinacions entre Neymar i Mbappé són constants, la connexió entre el brasiler i Cavani és pràcticament inexistent.

Anar al contingut