Futbol

Atlètic, Sevilla i Vila-real tenen avui una nova oportunitat de sumar els tres primers punts a la Lliga Europa

Atlètic de Madrid, Sevilla i Vila-real tenen avui una nova oportunitat de sumar els tres primers punts a la Lliga Europa, en la segona jornada de la fase de grups en la qual el Getafe és l'únic club espanyol que va debutar amb victòria. Dels quatre espanyols, el vigent campió, Atlètic de Madrid, i el Vila-real afrontaran a casa els seus compromisos contra el Bayer Leverkusen alemany i el Bruges belga amb poc marge d'error, després de les derrotes encaixades el 16 de setembre.

Actualitzat
Tres victòries, un empat i una derrota sustenten la bona arrencada de Lliga de l'Atlètic, que contrasta amb l'ensopegada soferta al camp de l'Aris. Un gol de l'espanyol Javito en el minut 59 va decidir que els grecs s'enduguessin els tres punts. El Bayer Leverkusen de Jupp Heynckes es presenta al Calderón com a líder després del 4-0 que va endossar al Rosenborg noruec, amb triplet de Patrick Helmes, i l'1-4 assolit a Stuttgart a la Lliga alemanya, en la qual és cinquè.

El Vila-real, que es va col·locar segon del campionat espanyol amb la seva victòria sobre el Màlaga (2-3) en l'últim partit de la cinquena jornada, aposta per oferir un bon resultat a l'afició després de la derrota a Zagreb (2-0). Els belgues que dirigeix Adrie Koster aterren a Castelló amb un punt fruit del seu empat amb el PAOK grec i amb la il·lusió d'aconseguir la seva primera victòria en terra espanyol.

El Sevilla farà una nova presentació a la Lliga Europa al camp del Dortmund, ara de la mà de Gregorio Manzano, el tècnic que va assolir col·locar el Mallorca en llocs europeus encara que la UEFA en va impedir la seva participació pels problemes econòmics del club. Manzano té un debut difícil al Westfalenstadion, el camp del segon classificat d'Alemanya, on els seus nous jugadors han d'esmenar els errors anteriors. Eliminats de la Lliga de Campions per un rival com el Braga portuguès i derrotats en la jornada inicial de la Lliga Europa pel París Saint-Germain i el diumenge per un recentment ascendit a Primera com l'Hèrcules, els andalusos esperen que el seu compromís davant el Dortmund suposi un punt i a part aquesta temporada.

El Getafe aposta per mantenir la ratxa en la seva visita al Young Boys suís, un equip que debuta aquesta temporada en la fase de grups de la Lliga Europa i al qual Míchel, tècnic dels madrilenys, es va enfrontar en la seva etapa de jugador amb el Reial Madrid. Els suïssos, sisens en la Lliga del seu país després d'empatar amb el Thun (2-2) el passat cap de setmana, van encaixar un 3-0 en el camp de l'Stuttgart en la primera jornada en la qual el Getafe es va imposar a l'Odense danès (2-1).

El programa de partits inclou duels com el Manchester City-Juventus, en el qual els italians necessiten sumar després d'empatar a casa amb el Lech polonès (3-3) i els anglesos confien a perllongar la seva bona ratxa després de guanyar el Salzburg (0-2) i acabar amb la imbatibilitat del Chelsea (1-0). El Liverpool que va sortir airós del seu partit amb l'Steaua de Bucarest (4-1), espera l'Utretch holandès després de sumar un disputat punt en Lliga amb el Sunderland (2-2) a Anfield, i el Besiktas de Bernd Schuster, amb els tres punts sumats davant el CSKA Sofia, també té avantatge de camp davant el Rapid de Viena, derrotat en primera instància pel Porto (3-0).
Anar al contingut