Eaton i Dibaba, somrients després de proclamar-se campions del món a Pequín (Reuters)
Atletisme

Ashton Eaton i Genzebe Dibaba, escollits atletes mundials de l'any per la Federació Internacional

El decatleta nord-americà i la migfondista etíop s'han emportat aquesta distinció després de la reunió del Consell Directiu de la IAAF celebrada aquest dijous a Montecarlo

Actualitzat

El nord-americà Ashton Eaton, campió i rècordman mundial de decatló, i l'etíop Genzebe Dibaba, plusmarquista mundial de 1.500 metres, han estat elegits atletes mundials de l'any per la Federació Internacional (IAAF), després de la reunió del Consell Directiu aquest dijous a Montecarlo.

Eaton i Dibaba van establir aquest any dos rècords mundials en les seves respectives disciplines, a més de proclamar-se campions del món a l'estadi El Niu de Pequín.

El nord-americà s'ha convertit en el primer decatleta que rep el premi com a millor atleta mundial de l'any gràcies al seu espectacular concurs a Pequín, el seu únic decatló de l'any, on va millorar en nou punts el seu rècord mundial fins a deixar-lo en 9.045.

Dibaba va batre el rècord mundial de 1.500 metres en pista coberta amb un temps de 4.18.86 i es va mantenir invicta en els seves cinc carreres de 1.500 a l'aire lliure. Va establir una nova plusmarca africana a Barcelona amb un temps de 3.54.11, millor marca mundial en gairebé dotze anys, i després el va batre també a l'aire lliure amb un registre de 3:50.07 a Mònaco.

Anar al contingut