Xabi Alonso, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

Arxivada la denúncia contra Xabi Alonso per frau fiscal quan era jugador del Reial Madrid

El jutge Enrique de la Hoz considera en la seva resolució que l'actual futbolista del Bayern de Munic no va voler ocultar els seus ingressos per drets d'imatge a una firma situada a Madeira (Portugal)

Actualitzat

El jutjat d'instrucció número 40 de Madrid ha arxivat la denúncia contra el futbolista Xabi Alonso per frau fiscal comès presumptament entre els anys 2010 i 2012, quan jugava al Reial Madrid.

Fonts jurídiques han confirmat a Efe l'arxiu de la causa, avançat per "El Confidencial", una decisió contra la qual es pot presentar recurs, però que suposa tancar una de les denúncies presentades per la Fiscalia de Madrid contra futbolistes per no declarar diners procedents dels seus drets d'imatge. De fet, la fiscalia estudiarà la sentència del jutge per decidir si recorrerà, han informat a Efe fonts fiscals.  

La Fiscalia de Madrid va denunciar a Alonso el febrer del 2016 després d'investigar una denúncia d'Hisenda per aquest suposat delicte, però ho va fer per mandat de la Fiscalia General de l'Estat després d'un informe inicial en què sol·licitava l'arxiu de les actuacions.  

Precisament, segons el diari citat, el jutge Enrique de la Hoz s'ha basat en aquest informe per sobreseure la causa oberta després que Hisenda va descobrir que Alonso havia venut els seus drets d'imatge a una firma situada a Madeira (Portugal), una operació que, segons el parer de l'Agència Tributària, era una "simulació".

Però el jutge, d'acord amb el criteri inicial de la fiscalia, sosté que no hi va haver ocultació, que Madeira no és un paradís fiscal i que el que va fer Alonso va ser aprofitar "la perícia" dels seus assessors per trobar la solució més avantatjosa per als seus interessos sense merèixer per això retret penal.

Alonso va ser un dels futbolistes denunciats per la Fiscalia de Madrid per possible delicte contra la Hisenda Pública, com els també exmadridistes Ángel Di María i Ricardo Carvalho. També s'investiga per fets similars l'actual jugador del Reial Madrid Fabio Coentrao i l'ex de l'Atlètic de Madrid Radamel Falcao.
Anar al contingut