Dalaloian ha estat acompanyat al podi per Xiao Routeng i Nikita Nagorni (EFE)
Gimnàstica artística

Artur Dalaloian s'emporta l'or al mundial de Doha i desbanca el xinès Xiao Ruoteng

El rus i el xinès han acabat empatats a punts, 87,332, però el títol se l'ha emportat Dalaloian perquè en aquests casos el desempat es fa tenint en compte la nota de dificultat

Actualitzat

El rus Artur Dalaloian és el nou campió mundial de gimnàstica artística. El títol del concurs individual masculí s'ha decidit a l'últim exercici, on ha empatat a punts amb el xinès Xiao Ruoteng, que defensava el títol, però en aquests casos el desempat es fa tenint en compte la nota de dificultat, favorable al rus.

Dalaloian, que va aconseguir tres ors en els Europeus de Glasgow d'aquest any (per equips, salt i paral·leles), ha trencat els pronòstics. Tots dos han acabat amb 87,598 punts. El rus ha superat l'asiàtic en terra, anelles, salt i paral·leles, mentre que el xinès. que en la classificació va sumar un total de 87,332 punts i va ser el millor, ha hagut de cedir a Doha l'or que havia aconseguit en els anteriors Mundials a Mont-real (Canadà).

Dalaloian aconsegueix una fita que no aconseguia un rus des de Nikolai Krukov el 1999 a Tianjin (Xina). El podi l'ha completat el seu compatriota Nikita Nagorni.

Aquest dijous es disputarà la final individual femenina, amb Simone Biles com a clara favorita. La nord-americana entraria en la història, ja que cap altra gimnasta hauria guanyat quatre títols. En homes, el japonès Kohei Uchimura encapçala el palmarès amb sis títols mundials.

Anar al contingut