Arsène Wenger
Arsène Wenger no havia estat mai tan discutit entre l'afició de l'Arsenal (Reuters)
Futbol

Arsène Wenger anunciarà "molt aviat" la decisió sobre el seu futur

En l'entorn "gunner", i en la Premier League en general, es viu amb tensió el debat sobre la continuïtat del tècnic francès, que ha guanyat tres lligues en vint anys

Actualitzat

El tècnic francès Arsène Wenger ha confirmat aquest dissabte, després de la derrota de l'Arsenal contra el West Brom (3-1), que ha pres una decisió sobre el seu futur i que l'anunciarà "molt aviat". El veterà preparador francès, de 67 anys, que fa dues dècades que és a la banqueta de l'Arsenal, acaba contracte a final d'aquesta temporada i encara no ha renovat, malgrat que el club li ha ofert l'ampliació per dos anys.

"Sé el que faré amb el meu futur i tothom ho sabrà molt aviat", ha assegurat Wenger en la roda de premsa posterior al duel d'aquest dissabte, disputat a l'estadi de The Hawthorns. "Avui no necessito preocupar-me d'això. Estem en un moment dolent, el pitjor que hem viscut en 20 anys. En aquest moment estem perdent un partit rere l'altre, i això és més important que el meu futur", ha assenyalat.

El conjunt del nord de Londres acumula quatre derrotes en els últims cinc partits de la Premier League i, quan falten onze jornades, marxa cinquè, descavalcat dels llocs de Lliga de Campions. L'Arsenal no queda fora dels quatre primers des de la temporada 1995-96, quan va acabar, precisament, en la cinquena plaça. "Ens espera una batalla dura i complicada, però només ens queda lluitar. Hem de lluitar fins a l'últim partit de la temporada i, si no n'hi ha prou, aquí en patirem les conseqüències", ha dit Wenger.

Després de 20 temporades a l'Arsenal, durant les quals ha guanyat tres títols de la Premier League, sis Copes d'Anglaterra i sis Community Shield, a més d'una final de Lliga de Campions, el tècnic francès viu un dels moments més complicats a la banqueta de l'Emirates Stadium, després d'haver caigut humiliat en els vuitens de final de la Champions a mans del Bayern de Munic (un 10-2 en el total) i de quedar-se sense opcions en la Premier.

Tot i que és una llegenda viva del club "gunner", les veus crítiques contra Wenger cada vegada es fan sentir amb més força, per aconseguir que no renovi el contracte. A les grades de l'Emirates Stadium, cada vegada es veuen més pancartes que n'exigeixen l'acomiadament. Aquest mateix dissabte, dues avionetes amb banderes, una a favor seu i una altra en contra, han volat sobre l'estadi del West Brom. I durant la setmana, una colla d'aficionats el van esperar a la ciutat esportiva del club amb més pancartes, en aquest cas, lluint el lema "Wexit", imitant la campanya del Brexit, però amb l'encapçalament de la inicial del cognom de l'entrenador.

Anar al contingut