Les jugadores de l'Uni Girona, celebrant una victòria la temporada passada
Les jugadores de l'Uni Girona, celebrant una victòria la temporada passada
Bàsquet

Arriba l'Open Day a la Lliga femenina: tots els partits de la jornada inaugural es jugaran en un mateix pavelló

Amb aquesta innovació la Federació Espanyola de Bàsquet espera promocionar la Lliga femenina

Actualitzat

La Federació Espanyola de Bàsquet prepara una primera jornada de la Lliga femenina molt diferent de les que s'han vist els últims anys. A França en diuen Open Day, i la Federació té la intenció de fer el mateix. Vol unificar la primera jornada de la Lliga en una mateixa seu per promocionar el bàsquet femení.

La mesura afectarà els tres equips catalans de la màxima categoria: l'Spar Citylift Girona, el Cadí la Seu i l'Snatt's Sant Adrià, que ha aconseguit l'ascens aquesta temporada. Aquest dilluns s'ha fet el sorteig d'aquesta jornada. El Girona jugarà contra el Bembibre. El rival del Cadí la Seu serà el Guipúscoa i el Sant Adrià s'estrenarà amb el Gernika.

El director esportiu de l'Uni Girona, Pere Puig, ha explicat que per a ells és una bona notícia. Pep Ribes, director tècnic del Cadí la Seu, espera que hi hagi un impuls en la promoció del bàsquet femení. El president de l'Snatt's Femení Sant Adrià ha confirmat que l'Open Day ha estat ben rebut pels clubs i ho considera coherent amb altres canvis que hi haurà la temporada vinent.

L'Open Day s'inaugurarà el divendres 29 de setembre i els partits de la primera jornada es jugaran el 30 de setembre i l'1 d'octubre. La seu escollida, tot i que encara no s'ha fet oficial, sembla que serà Madrid.

Anar al contingut