Els capitans dels equips participants amb el trofeu del Sis Nacions (Reuters)
Els capitans dels equips participants amb el trofeu del Sis Nacions (Reuters)
Rugbi

Arriba l'edició del 2017 del Sis Nacions, amb Anglaterra de favorita i canvis importants en el sistema de puntuació

Anglaterra, la vigent campiona, és l'enemic per batre d'aquest any al torneig de rugbi de més prestigi del calendari. Un torneig que ha renovat la seva reglamentació per guanyar encara més espectacularitat.

Actualitzat

Aquest cap de setmana comença l'edició del 2017 del Sis Nacions de Rugbi, amb Anglaterra disposada a defensar el seu títol de l'any passat. El XV de la Rosa va dominar totalment el torneig del 2016, sumant un ple de victòries (un "Grand Slam"). Des que els entrena l'australià Eddie Jones, els anglesos no han perdut cap partit (14 victòries consecutives).

Irlanda sembla la principal aspirant a destronar la vigent campiona. Els del Trebol, que van guanyar el Sis Nacions els anys 2014 i 2015, arriben carregats de moral desprès de vèncer en els partits preparatoris a Nova Zelanda i Austràlia. Gal·les no arriba en bon moment, i Escòcia i França tampoc semblen en condicions de superar Anglaterra. Itàlia, per la seva banda, tindrà un únic objectiu, no emportar-se la cullera de fusta destinada a l'equip que perd tots els seus partits.

Aquesta edició del 2017 el Sis Nacions presenta importants canvis en el seu sistema de puntuació. A partir d'ara guanyar un partit val 4 punts, i un empat 2. L'equip que aconsegueixi un mínim de 4 assaigs sumarà un altre punt, la mateixa bonificació que obtindrà l'equip que no encaixi més de 7 punts. Per evitar que un equip amb una derrota, gràcies a les bonificacions, acabi superant a la classificació final un altre que ha guanyat els cinc del torneig, es donarà una bonificació de 3 punts al Grand Slam.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut