Un aficionat de l'Stoke en un partit del seu equip aquestes festes de Nadal (Reuters)
Premier League

Arriba el "Boxing Day": la Premier League no tanca per Nadal

Mentre la majoria de les lligues europees s'aturen, la Premier League intensifica el seu programa els dies festius de Nadal. El dia de Sant Esteve, la Premier League viu una jornada frenètica amb vuit partits programats

Actualitzat

Arriba el "boxing day", un dels dies especials a la Premier League. Mentre la majoria de les lligues europees s'aturen, la Premier intensifica el seu programa. El dia 26 de desembre, la competició anglesa viu una jornada frenètica amb vuit partits programats. Els dos partits restants es jugaran dimarts i dimecres: Liverpool-Stoke City i Southampton-Tottenham.

La posada en escena d'aquest dia tant especial posa a prova la bona dinàmica del Chelsea, que rep el Bournemouth per fer més gran la seva ratxa de victòries consecutives, amb el registre de l'Arsenal del 2002 -2003 a l'horitzó. El quadre londinenc, que fa dies va vèncer a domicili el Crystal Palace i va signar la millor trajectòria de la seva història, amb onze triomfs consecutius, espera a Stamford Bridge al quadre de Dean Court.

A l'aguait hi ha el Manchester City de Pep Guardiola, cada vegada amb menys marge d'error. Els èxits contra el Watford i, sobretot, davant l'Arsenal, han reanimat al quadre del tècnic català, que visita a l'KCOM Stadium, recinte del cuer, el Hull. Pitjor està l'Arsenal, que va començar la temporada com a líder i ara ha caigut a la quarta plaça, assetjat pel Tottenham i el Manchester United, ja a només quatre punts. L'equip d'Arsene Wenger espera a l'Emirates el West Bromwich, que alterna bons i mals resultats i que està ancorat en l'equador de la classificació.

El Leicester acumula tres partits sense guanyar en els seus últims quatre compromisos. El conjunt de Claudio Ranieri aspira a traspassar a la Premier la impecable imatge que ofereix a la Lliga de Campions. L'amenaça del descens plana sobre el campió, que en la passada jornada, però, va ser capaç d'esmenar un desavantatge de dos gols i puntuar davant l'Stoke City (2-2). Però només una victòria li distància del Sunderland, l'equip que marca el descens. Avantpenúltim a la taula visita a l'United en la tornada del tècnic escocès David Moyes a Old Trafford, on va treballar fa dues temporades, com a fallit hereu d'Alex Ferguson. L'United acumula tres victòries consecutives i la plantilla de Mou ja mira cap a la part alta de la taula, a un pas dels llocs europeus. 

El Middlesbrough, d'Aitor Karanka, visita al Burnley amb la intenció de trobar al Boxing Day l'enlairament a la competició després de guanyar diumenge al Swansea. L'equip gal·lès, per la seva banda, espera el Liberty Stadium al West Ham, que ha reconduït la seva situació després d'un inici ple de dubtes.

El Boxing Day s'obrirà, però, amb la trobada del Watford amb el Crystal Palace. Serà l'estrena a la banqueta visitant de Sam Allardyce. Tot i les seves dues derrotes consecutives, el Watford preveu una posició tranquil·la a la taula. No tant el Crystal Palace, situat només un lloc i un punt per sobre dels llocs de descens i amb el llast de tres partits seguits sense guanyar.

La jornada es completarà dimarts i dimecres. Dimarts, el Liverpool defensa el seu segon lloc a la taula a Anfield, contra l'Stoke City, que porta dos empats seguits. Dimecres, el Tottenham, de Mauricio Pochettino, va al St. Mary 's Stadium, escenari del Southampton, un dels equips revelació de la temporada. 

Anar al contingut