Foto: www.fcbarcelona.cat
Foto: www.fcbarcelona.cat
Futbol Sala

Arrenca la Lliga de Futbol Sala amb un Barça que aspira a tot i un Catgas Energia totalment renovat

La màgia de Ricardinho. La consagració de Dyego i Ferrao. Els retorns d'Esquerdinha i Ari Santos. L'LNFS torna carregada de qualitat després d'un estiu en què les secretaries tècniques dels equips han fet moviments de gran volada. Només ElPozo no ha mogut fitxa de moment per a una campanya que tindrà un favorit clar a tot: el Barça.

Actualitzat

Esquerdinha, Mario Rivilllos i Leo Santana. Tres incorporacions del FC Barcelona Lassa per fer el salt definitiu als títols que fa tres anys que s'escapen. El pitxitxi de la lliga russa, Leandro Rodrigues Bernardes "Esquerdinha" torna a la LNFS després de sortir el 2012 de Múrcia. El Barça va voler incorporar aleshores el pivot brasiler però el Dina de Moscou es va anticipar. Experiència, talent i molt gol, els signes d'identitat del 77 blaugrana. Mario Rivillos segueix les passes de Bateria, Gabriel i Jordi Torras, i agafa el pont aeri per continuar ara de blaugrana sumant èxits al seu palmarès. Arriba d'Inter Movistar amb 4 lligues i una champions sota el braç. Desequilibri, caràcter i finalització. I sobretot ADN guanyador. El tercer home és Leo Santana. Una força de la natura. Forjat a les mans de Cacau al Kairat campió d'Europa (2013), i consagrat al Siberiak on es va convertir en el jugador més preuat de la competició russa. Grapa, visió de joc, alta seguretat defensiva i també molta arribada en atac, aportarà el brasiler.

Tot això completa un equip amb un fons d'armari brutal, i quatre jugadors entre el TOP 10 mundial: Dyego –MVP de l'última lliga-, Ferrao –pitxitxi de l'última lliga-, Paco Sedano –el millor porter de les últimes dues lligues-, i "l'animal" Sergio Lozano –que si les lesions el respecten és un jugador absolutament determinant-. La gestió d'una plantilla llarga (15 fitxes) amb tres descarts per setmana també jugarà un paper important. Amb el retorn a Europa, el Barça encara la disputa de quatre competicions. Per tant, tothom a priori tindrà el seu espai. El debut a la lliga serà dissabte a la tarda a la caldera de Tudela contra el Ribera Navarra.

Inter continua fiant-ho tot al talent de Ricardinho –a la pista- i de Jesús Velasco –a la banqueta-. El poderós pivot Elisandro (Benfica) i l'excel.lent Bebe (ElPozo) reforcen el campió que aquesta temporada dóna la sensació que ha baixat un esglaó perquè la columna vertebral s'ha fet més gran i perquè les altes no milloren ni molt menys les sortides. Serà un Inter a priori més humà, no tan inabastable. ElPozo Múrcia s'ha quedat sense Cardinal ni Bebe i no ha fitxat ningú. Se la juga esperant al mercat d'hivern. És evident que amb Miguelín, Álex i companyia, i les dues incorporacions que han d'arribar al gener, serà un equip temible en la fase de la temporada realment important.

Revolució al Catgas Energia. Buidat i canvi total d'armari. L'era postDani Salgado ve marcada per l'arribada de 7 cares noves. Ari Santos i Cristian Domínguez (tanca i porter del millor Barça de la història) tornen a Catalunya de la mà dels colomencs disposats a convertir-se en la referència del nou projecte. Les guspires de qualitat de Ximbinha (un golejador brasiler cridat a ser el nou ídol de l'afició), l'eficàcia de Juanqui (pitxitxi de la temporada 2015/16), i la repatriació de Pol Pacheco se sumen a la força dels joves. L'aposta per la factoria Garcia, per la gent de la base, té un nom: David Álvarez, un dels jugadors més prometedors del futbol sala català. En resum, possiblement la millor plantilla dels últims anys, tot i que la resta d'equips de la classe mitjana-alta de la competició s'ha reforçat i molt.

El repte del Catgas serà entrar a la Copa i al play-off en la millor posició possible. La batalla entre la quarta i la vuitena plaça ha pujat molts enters i això farà molt interessant cada jornada de lliga. El Palma amb Quintela (Barça) i Lolo (Inter); el Jaén amb Alan Brandi i el "Burrito"; el Peníscola amb Mauricinho; i el Xota de Rafa Usin i Eseverri, són enemics temibles, sense oblidar-nos del Llevant de David Madrid ni del Ribera Navarra de Sepe. L'equip d'Òscar Redondo s'estrena aquest divendres davant el Cartagena en directe per Esport3 (21:00).

Anar al contingut