Futbol

Arrenca el judici a Leo Messi i el seu pare per frau fiscal

La primera jornada del judici s'ha caracteritzat per l'absència dels testimonis citats, entre ells la mare del jugador

Actualitzat

Aquest dimarts arrenca a l'Audiència de Barcelona el judici a Leo Messi i el seu pare, Jorge Messi, per frau fiscal. El davanter blaugrana, però, està concentrat actualment amb la selecció argentina i no declararà fins dijous. L'advocat de l'Estat demana tant per al jugador com per al seu pare 22 mesos de presó.

La justícia xifra en 4,1 milions d'euros els impostos evadits per la família Messi en un període que va del 2007 al 2009 per un concepte de drets d'imatge. El jugador, fins ara, ha declarat que ell no es llegia els contractes que firmava i que es refiava del que li deia el seu pare. Per la Fiscalia, aquesta declaració i la versió dels informes d'Hisenda són suficients per exculpar-lo. Però no pas per a l'advocat de l'Estat, que insisteix que el jugador, com a mínim, hauria d'haver sospitat alguna cosa.  

La primera jornada del judici s'ha caracteritzat per l'absència dels quatre testimonis citats a declarar. Un d'ells és Celia Cucittini, mare de Leo i esposa de Jorge Messi, que s'ha negat a comparèixer acollint-se a la dispensa de declarar dels familiars propers dels acusats. Un altre era una persona no identificada que ja ha mort. Pel que fa als altres dos, no s'han presentat al·legacions. En resum, la primera jornada ha servit tan sols per resoldre qüestions prèvies. 

L'advocat de Leo Messi, Enrique Bacigalupo, s'ha queixat durant la sessió de l'excessiu zel de l'Agència Tributària amb el seu repretsentat i ha revelat que el jugador ha rebut 21 visites d'inspectors en 2 anys

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut