Atletisme

Aquest dissabte arrenca el Mundial d'atletisme a Daegu amb Usain Bolt com a gran estrella

Els Mundials d'atletisme comencen aquest dissabte a Daegu, a Corea del Sud, amb el jamaicà Usain Bolt com a gran protagonista i màxima estrella. La delegació espanyola, amb un equip curt, ja és a Corea i espera poder esgarrapar algun metall per mantenir-se en el medaller. Manuel Olmedo, la catalana Natàlia Rodríguez i Núria Fernández són les atletes amb més possibilitats d'evitar que la delegació espanyola marxi de Daegu amb les mans buides. Tots els ulls, però, recauran en el velocista Usain Bolt, que començarà a defensar a partir d'aquest dissabte l'hegemonia de millor atleta del moment.

Actualitzat
Usain Bolt, a qui anomenen "llampec", sembla destinat a ser una altra vegada la gran estrella a Daegu, com fa dos anys a Berlín. El jamaicà, triple campió mundial i olímpic, ha vist com, un darrere l'altre, han anat caient tots els rivals que podien discutir el seu domini. L'últim, el seu compatriota Asafa Powell. Tot i que l'absència més important és la del nord-americà Tyson Gay, que la temporada passada va aconseguir derrotar Bolt i fer-lo sentir vulnerable.

Un dels altres protagonistes dels Mundials serà l'etíop Kenenisa Bekele, que intentarà repetir actuació, campió mundial a Berlín dels 5.000 i els 10.000 metres. I atenció a la participació de Pistorius. El corredor sud-africà, amb les dues cames amputades, s'ha classificat per primera vegada per a un Mundial. Disputarà els 400 llisos i el 4x400. Una altra de les atraccions serà Caster Semenya, campiona del món dels 800 metres, que després de guanyar l'or a Berlín va estar gairebé un any suspesa per la controvèrsia si era una dona o un home. I la que viatja a Daegu amb ganes de revenja és la russa Isinbaieva, que ha rebaixat el record del món de perxa 27 vegades, però que fa dos anys sorprenentment va caure eliminada en la ronda classificatòria.

Amb les mateixes ganes de revenja viatja a Corea la tarragonina Natàlia Rodríguez, desqualificada a la final de 1.500 fa dos anys després d'haver guanyat la cursa. Tornarà a tenir com a rival l'etíop Gelete Burka, l'atleta que va caure i va provocar la desqualificació de Rodríguez, i Yusuf, que es va acabar penjant la medalla d'or. Nou atletes catalans han entrat a la llista de l'equip espanyol, a part de Natàlia Rodríguez. També hi haurà Berta Castells, al llançament de martell; Anna Pinero i Igor Bychkov, en perxa; Àngel Mullera, als 3.000 obstacles; Plàcida Martínez, al relleu 4x100; María Vasco i Beatriz Pascual, als 20 quilòmetres marxa, i Jesús Ángel García Bragado, un atleta que fa anys que viu a Catalunya. Jesús Ángel García Bragado serà el primer atleta masculí de la història que disputa deu Mundials seguits. Es va estrenar amb un or a Stuttgart, el 93, i 18 anys després aspira a pujar un cop més al podi en el seu comiat mundialista de fa dos anys a Berlín, on va ser bronze en la seva prova, els 50 quilòmetres marxa.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut