El velocista Oscar Pistorius, en una vista prèvia. (Foto: Reuters)
Esports, Atletisme

Aquest dilluns arriba l'esperat judici a l'atleta Oscar Pistorius per la mort de Reeva Steenkamp

Aquest dilluns comença a Pretòria el procés al velocista Oscar Pistorius en el qual serà jutjat per la mort a trets de la seva nòvia, Reeva Steenkamp, el 14 de febrer del 2013. El judici estarà liderat per la jutge Thokozile Masipa i té prevista una durada de 17 dies. 107 seran els testimonis que juntament amb altres proves determinaran, en gran mesura, la sentència.

Actualitzat

Aquest dilluns començarà a Pretòria el procés en el qual el velocista Oscar Pistorius serà jutjat per la mort a trets de la seva nòvia, Reeva Steenkamp, el 14 de febrer del 2013. Dos grans pesos pesants dels tribunals sud-africans com són el fiscal Gerrie Nel i Barry Roux lideraran les parts enfrontades. Tot i això, tot està en mans de la jutgessa Thokozile Masipa, que el 1998 va ser la segona dona de color que era nomenada magistrada d'un Tribunal Superior sud-africà.

La sala D, situada a la planta baixa del Tribunal Superior de Pretòria, ha estat condicionada per a l'ocasió amb tot un equip de tecnologia punta (pantalles de plasma, un equip d'aire condicionat, tres càmeres espia conduïdes per control remot). Amb l'autorització del jutge Dustan Mlambo, la cadena de televisió sud-africana eNCA transmetrà en directe part del procés.  

A partir de dilluns i durant els 17 dies que durarà el judici, la sala D veurà desfilar els 107 testimonis propers a Pistorius i Steenkamp que, juntament amb detalls de l'autòpsia de la model o d'altres de tècnics com la trajectòria de les bales, determinaran en gran mesura la sentència. 

Anar al contingut