Rugbi

Anglaterra venç França 14-9 en un final d'infart i disputarà el títol quatre anys després

La gesta contra els "All Blacks" havia omplert els cors dels francesos d'esperança. Tot el país, com una sòlida melé, empenyia la selecció de Chabal i companyia cap a la història però a les portes de la final, quan tota França es veia disputant el títol, ha aparegut la gran i vella Anglaterra, la menystinguda Anglaterra, la vigent campiona per, de la mà d'un efectiu Wilkinson, capgirar el partit en sis minuts d'infart i fer encara més gran la llegenda del 15 de la Rosa. Al final, 14-9 pels anglesos i una selecció que intentarà recuperar l'orgull i emular la gesta del 2003.

Jonny Wilkinson és un jugador majúscul. D'aquella mena de jugadors tocats per una gràcia divina. Potser no té el poder físic d'altres grans noms d'aquest esport però sí una qualitat única. En la semifinal del mundial de rugbi tota França ho ha pogut veure i tota França ho ha pogut lamentar.

No s'havien disputat ni dos minuts de partit quan el jugador anglès ha aprofitat una monumental errada de la defensa francesa per transformar el primer assaig de la semifinal. El seu xut posterior no entrat entre pals i el 5-0 ha estat el resultat que ha pujat al marcador. Saint-Denis emmudia. Però França, amb el suport incondicional de tota la nació tricolor, ha reaccionat. Els de Laporte s'han refet gràcies a la solidesa defensiva i, especialment, a l'encert de Beauxis en els llançaments a pals. Dues transformacions del 10 francès han avançat els del gall 5-6. Amb aquest resultat s'ha arribat al descans.

A la represa, l'optimisme s'ha apoderat de l'afició francesa quan passaven els minuts i Anglaterra -massa precipitada en algunes fases del joc- es veia incapaç de foradar la defensa francesa. I més quan, de nou Beauxis, encertava a pals i situava un encara ajustat 5-9. Wilkinson responia i en un nou xut de càstig donava emoció al partit (8-9). S'arribava als últims 20 minuts de partit i Anglaterra pressionava de valent. Fruit d'això ha posat nerviosa la defensa local i ha gaudit de bons atacs, el millor dels quals ha acabat amb un xut de Wilkinson al pal.

I així s'ha entrat en els últims deu minuts de partit. Amb França controlant el joc i amb una Anglaterra pacient. A sis minuts pel final, Wilkinson ha agafat tota la responsabilitat i dos xuts seus en només tres minuts han ensorrat les aspiracions franceses. L'actual campiona ha exhibit la seva experiència i ha sabut jugar millor amb el marcador a favor per ensorrar i deixar en les llàgrimes un equip i tota una nació.

El rival d'Anglaterra sortirà de la semifinal que disputen Sud-Àfrica i Argentina.