Mundial

Anglaterra passa als quarts de final patint davant de Colòmbia

El blaugrana Yerry Mina ha forçat la pròrroga quan els anglesos ja es veien classificats i han acabat necessitant resoldre l'enfrontament als penals

Xavi TorresActualitzat

La sort dels penals ha portat Anglaterra als quarts de final. El partit ha transcorregut amb més por a no perdre que no pas amb ganes de guanyar-lo. Tant Anglaterra com Colòmbia han omplert el mig del camp amb cinc futbolistes que han travat el joc i li han donat poca fluïdesa a la pilota. Molta pressió i poca combinació. Les estrelles de totes dues seleccions, Kane i Falcao, tots dos els homes més avançats dels seus equips, no han entrat en joc i, com a conseqüència, en la primera part, gairebé no hi ha hagut ocasions de gol. La més clara per al combinat europeu, als 15 minuts, amb una jugada de Lingard que ha acabat amb centrada de Trippier i rematada forçada de cap de Kane, que ha sortit per sobre de la porteria d'Ospina. Per la part sud-americana, un xut de Quintero –sense James, lesionat, el cervell dels colombians-, ja en temps d'afegit, que ha aturat el porter Pickford amb facilitat. Al descans, empat a zero.

Res no ha canviat a la segona part fins que, als 53', l'àrbitre del partit, el nord-americà Mark Geiger, ha xiulat penal favorable a Anglaterra en una acció defensiva de Carlos Sánchez sobre Harry Kane. L'exjugador de l'Espanyol s'ha desentès de la pilota servida des del córner i ha agafat el davanter del Tottenham fins a fer-lo caure. Els colombians han protestat molt la decisió arbitral, però el penal ha estat prou clar. És el segon que concedeix el futbolista colombià en aquest Mundial. Harry Kane no ha fallat i ha marcat l'1 a 0, el seu sisè gol en aquesta fase final. José Pekerman, el seleccionador colombià, ha desfet el trivot defensiu del seu equip i ha fet entrar dos davanters més, Bacca (60') i Muriel (88'), per acompanyar el solitari Falcao. Colòmbia, però, ha continuat sense profunditat. A més, el gol ha embrutat el partit, amb els jugadors colombians encesos pel penal rebut i excessivament agressius en les seves accions. Més protestes que jugades. La millor, però, en l'últim minut, ha servit a Colòmbia per a empatar. Als 93', Uribe ha obligat el porter Pickford a enviar la pilota a córner. A la sortida, una altra vegada Yerry Mina ha connectat un cop de cap espectacular a la xarxa. Tercer gol del blaugrana a Rússia.

A la pròrroga, Davinson (101'), per Colòmbia, i Rose (111') i Dier (114'), per Anglaterra, han creat perill, però el marcador no s'ha mogut. Als penals, victòria d'Anglaterra per 4 a 3.  Kane, Rashford, Trippier i Dier han encertat per Anglaterra, mentre que el xut de Henderson l'ha aturat Ospina. Encerts colombians de Falcao, Cuadrado i Muriel, però Uribe ha rematat al travesser i Bacca ha vist com Pickford li aturava el seu llançament.