Anglaterra es complica la classificació per a l'Eurocopa en perdre contra Rússia

Anglaterra s'ha complicat la classificació per a l'Eurocopa, tot i avançar-se amb un golàs de Rooney, davant Rússia a Moscou (2-1). L'àrbitre espanyol Medina Cantalejo ha convertit en penal una falta que s'ha produït fora de l'àrea i Pavliuxenko l'ha aprofitat per fer l'empat a un. Quatre minuts més tard, el mateix Pavliuxenko ha fet el 2-1 que ha donat una victòria molt important a la selecció russa. D'altra banda, Portugal ha reforçat el seu liderat al grup A amb un triomf in extremis davant l'Azerbaidjan (1-2).

Rússia, 2 - Anglaterra, 1

La jornada internacional ha començat a completar-se. La gran notícia de la jornada ha estat la derrota d'Anglaterra a Moscou, que pot deixar els anglesos fora de l'Eurocopa, tot i que s'han avançat en el minut 29 gràcies a un extraordinari golàs de Wayne Rooney. El davanter del Manchester United ha controlat amb el pit i ha engaltat una volea fantàstica. En el segon temps, però, Rússia ha capgirat el marcador. Primer, amb una decisió molt polèmica de Medina Cantalejo, que ha xiulat com a penal una falta fora de l'àrea. Pavliuxenko ha aprofitat el regal per fer l'empat, en el minut 69. I només quatre minuts més tard, en ple desconcert anglès, Pavliuxenko ha repetit, després d'aprofitar un mal rebuig de Robinson. Després d'aquesta derrota, si Rússia guanya Israel i Andorra podria ser que Anglaterra no en tingués prou guanyant la líder del grup, Croàcia, per quedar segona de grup.

Azerbaidjan, 1 - Portugal, 2

Portugal ha reforçat el seu liderat en el grup A amb un triomf in extremis al camp de la selecció de l'Azerbaidjan. El blaugrana Deco ha jugat els 90 minuts, però la gran figura del partit ha estat l'exjugador del Nàstic Ariza Makukula, que ha fet el primer gol portuguès en el minut 82. L'altre l'ha fet Cristiano Ronaldo.

Alemanya, 0 - Rep. Txeca, 3

Desfeta total d'Alemanya a l'Allianz Arena de Munic contra la República Txeca, que ha confirmat una vegada més el seu esplèndid moment de forma. Els amfitrions de l'últim Mundial, ja classificats per a l'Europeu, no han pogut fer res per evitar la derrota a casa. Sionko, en el minut 2, Metejovsky, en el 23, i Plasil, en el 63, han castigat un equip afectat per les baixes de Ballack, Klose, Schneider i Lahm.

Holanda, 2 - Eslovènia, 0

Holanda ha recuperat l'autoestima després de perdre el cap de setmana a Romania. Aquest dimecres ha guanyat Eslovènia per 2-0, gràcies als gols del jugador del Reial Madrid Wesley Sneijder i del davanter de l'Ajax Klass Jan Huntelaar. La nit podria haver estat fantàstica per als de Van Basten, però en un altre partit del grup, Bulgària, rival directe per a la classsificació, ha empatat in extremis amb Albània.

Geòrgia, 2 - Escòcia, 0

No ha estat un bon dia per al futbol de les Illes Britàniques. Escòcia, líder del grup B, ha perdut a Geòrgia i ha deixat escapar una gran oportunitat per deixar mig enllestida la seva classificació. Els gols de Mxelidze i de Siradze han castigat el joc precipitat dels escocesos i ara estan obligats a guanyar l'actual campiona del món, Itàlia, per poder tancar el seu passaport. Geòrgia ha trencat les seves esperances amb un equip molt jove, en què han debutat tres juvenils.

Turquia, 0 - Grècia, 1

La vigent campiona d'Europa, Grècia, serà cap de sèrie en el sorteig de l'Eurocopa. Aquest dijous s'ha classificat per la porta gran en el grup C, després de guanyar a Istambul la selecció turca. Un gol d'Amanatidis en el minut 79 ha traduït també l'efectivitat del combinat hel·lènic.

Estònia, 3 - Andorra, 0

La selecció andorrana, que juga en el grup d'Anglaterra, ha perdut per 3-0 contra Estònia, l'únic equip que ha pogut derrotar en partit oficial fins ara.

Liechtenstein, 3 - Islàndia, 0

Liechtenstein ha donat la gran campanada en derrotar Islàndia per 3-0. Gudjohnsen ha jugat els 90 minuts, però no ha pogut evitar aquest històric ridícul del combinat nòrdic.