Andrey Amador amb el mallot de líder del Giro (@giroditalia)
Andrey Amador amb el mallot de líder del Giro (@giroditalia)
Ciclisme

Andrey Amador aconsegueix el liderat i Mikel Nieve, l'etapa, el dia abans que el Giro arribi a les Dolomites

El ciclista de Costa Rica ha aprofitat els atacs de Nibali i Valverde a l'anterior líder, Bob Jungels, per aconseguir el liderat de la cursa italiana el dia abans de l'etapa reina, a les temudes Dolomites

Actualitzat

Mikel Nieve (Sky) ha estat el guanyador de la primera etapa de muntanya de la present edició del Giro d'Itàlia, que també ha vist com Andrey Amador (Movistar) es convertia en el primer ciclista de Costa Rica a aconseguir el mallot de líder de la cursa. El luxemburguès Bob Jungels (Etixx) no ha pogut conservar la "maglia rosa" al final de la tretzena etapa, de 178 quilòmetres, entre Palmanova i Cividale del Friuli, amb 2 ports de primera categoria i 2 més de segona.

Ja en el primer port, el Montemaggiore (1a), s'ha format una nombrosa escapada on ha entrat Nieve. El ciclista espanyol ha atacat en l'ascensió de la penúltima muntanya, el Porzus (1a), i ja ha marxat en solitari fins a la meta. El segon ha estat l'italià Giovanni Visconti (Movistar). Al grup dels favorits, Alejandro Valverde (Movistar) i Vincenzo Nibali (Astana) han desencadenat les hostilitats a l'últim port, el Valle (2a), amb el cim a 13 quilòmetres de la meta. Jungels, el líder, ha cedit, i els homes importants de la general s'han posat d'acord per no donar-li treva.

A la línia de meta Nibali s'ha imposat a l'esprint a Valverde pel tercer lloc, i ha aconseguit així la bonificació de quatre segons que li permet superar al murcià per només 2 segons en el tercer lloc de la classificació general, a 41 segons de distància del nou líder, Amador, i a 15 de l'anterior líder, Jungels. Dissabte arriben les Dolomites en l'etapa reina del Giro, de 210 quilòmetres, amb 6 ports de muntanya (2 de primera, 3 de segona i 1 de tercera).

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut