Barça

Andrés Iniesta: "Un derbi es viu d'una forma diferent a un clàssic"

El capità del FC Barcelona s'ha mostrat convençut en una entrevista al programa "Esport club" que la Lliga no es pot donar per sentenciada al desembre i ha confessat que té moltes ganes de derbi

Actualitzat

El capità del Barça, Andrés Iniesta, ha concedit una entrevista en exclusiva a TV3 i s'ha mostrat convençut que la Lliga no es pot donar per sentenciada al desembre i ha confessat que té moltes ganes de derbi, un partit que ha qualificat de bonic i intens. Iniesta també ha explicat al programa "Esport club" que la seva il·lusió a dia d'avui és retirar-se al club blaugrana.

Troba a faltar Xavi? "Sempre es troba a faltar a una persona amb la qual he compartit tantes coses bones. És un amic una persona amb la que tinc una molt bona relació i sempre hem tingut un gran vincle".

Què és l'estil Barça? "És el que hem intentat practicar, aprendre al planter, el que s'intenta ensenyar als nens que tot es faci al primer equip sigui la nostra identitat. El joc de toc, combinació, de sempre tenir consideració per la pilota, d'associar-se. És una identitat que molts pocs equips mantenen tant en els grans moments com en els no tan bons".

Què s'ha de fer per mantenir l'estil els pròxims deu anys? "El Barça ha de seguir creient en aquest estil, en la manera de fer les coses i seguir pensant que és la millor manera per assolir els èxits. Al Barça ja sabem que tots tenim molta responsabilitat que no només val guanyar sinó com ho fas. Això és part de la grandesa d'aquest club, que no val guanyar de qualsevol manera, en l'últim minut, sempre has d'intentar jugar amb una mateixa idea cada partit tot i que es difícil mantenir-ho. La idea de com fer-ho és el que ens diferencia".

S'imagina Messi fent d'Iniesta? "Leo podria jugar pràcticament del que ell volgués i seguiria marcant diferències perquè no hi ha cap jugador com ell. No sé si en un futur podria ocupar aquesta demarcació tan fixa o no. És un jugador que té total llibertat per moure's per on vulgui i és capaç de fer gols, de donar assistències, de desequilibrar. Per a mi és el número u perquè ningú fa el que ell pràcticament en cada partit. Aquesta és la diferència".

Cap vot rebut a la Pilota d'Or. Com ho valora? "No tinc gaire opinió al respecte. Hi ha una gent que dóna uns vots a uns determinats jugadors i cadascun vota el que creu. No tinc res a objectar. Al final és un premi que el decideixen determinades persones i són les que decideixen".

Té sentit donar premis individuals? "No sé si són necessaris però formen part del món del futbol. En un esport col·lectiu sempre és difícil destacar una individualitat i cadascú vota el que creu independentment de si ha estat el millor o no".

Es retirarà al Barça? "És el meu desig i espero que sigui així. Tant de bo. Tinc 32 anys, contracte fins al 2018 i estic vivint un dels moments personals més satisfactoris i més feliços de de que vaig arribar aquí. Això em fa ser molt optimista per no pensar en retirar-me però si en seguir donant el millor de mi al club. Si en dos anys el meu rendiment no és l'adequat seria el primer que voldria donar un pas al costat. A dia d'avui la meva il·lusió i la meva motivació és gairebé major que fa uns anys. Això em fa estar tranquil i gaudint més".

Ha canviat el seu futbol amb Luis Enrique? "Ha canviat amb el pas del temps, no sóc el mateix Iniesta de quan tenia 22 anys, ni soc el mateix amb 26, amb 30 o 32. És la evolució que he tingut, que penso que ha estat molt bona i positiva. He tingut la sensació de considerar-me un jugador important dins de l'equip, independentment de l'entrenador. No puc comparar l'època primera amb Van Gaal o Rijkaard, o després Guardiola o Luis Enrique passant pel Tata o Tito. No em fa bé comparar situacions perquè són diferents".

Com veu l'eliminatòria amb el PSG? "Sembla que ja és un clàssic dels úiltims temps. És un molt bon equip amb un gran entrenador que ens coneix molt bé i serà una eliminatòria bonica. Segueixo confiant en el meu equip 100%, en fer les coses bé i en passar a la següent eliminatòria. Però encara queda temps i haurem de veure com arriben ells i nosaltres".

Li posa més un clàssic o un derbi? "Són diferents i els dos tenen molts al·licients. Porto aquí des dels 12 anys i he estat competint en derbis contra l'Espanyol i et puc assegurar que es viuen de forma distinta i a nivell professional encara més. Són partits bonics, intensos però per sobre de tot és un gran espectacle".

Si fallen al derbi la lliga estarà sentenciada? "No hem de pensar això i afrontarem cada partit amb la idea de guanyar-lo com tots. Sabem que el marge d'error et convida a no tornar a fallar. Veurem que passa però al mes de desembre deixar sentenciada una lliga per la diferència de punts seria difícil. És cert que els errors han de ser els mínims si ens volem apropar al líder".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut